Ke kontrole byl vytipovaný mimo jiné i vůz Alfa Romeo, který řídil pětadvacetiletý muž české národnosti. Celníci vozidlo předjeli a zapnuli modré majáky, řidič je nejprve následoval na sjezd k čerpací stanici, ale po pár vteřinách jízdy udělal velmi nepředvídatelný a nebezpečný manévr.

„Muž při odbočování k čerpací stanici přibrzdil u svodidel a z automobilu vyhodil černou cestovní tašku. Celníci si na pomoc přivolali druhou hlídku, s řidičem i jeho vozem se přemístili na bezpečné místo poblíž pumpy a započali s kontrolou," popsala zákrok Ivona Matějková z Celního úřadu pro Středočeský kraj.

Řidič kladl odpor, byl nervózní a jevil známky požití drog. Ve chvíli, kdy muž začal být agresivní, museli celníci použít pouta. Ve voze byla nalezená zavařovací sklenice s menším množstvím marihuany a setinková váha. Cestovní taška, které se řidič chtěl zbavit, byla napěchovaná balíčky obalenými černou folií, které obsahovaly marihuanu o celkové váze téměř dvou kilogramů.  Řidiči byl provedený orientační test Drugwipe na přítomnost marihuany a amfetaminu/metamfetaminu z potu. Oba s pozitivním výsledkem.

„Celníci látku zajistili a přivolali Policii ČR. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy si případ převzala," dodal Yvona Matějková.