S vážným poraněním hlavy byl převezený nejdříve do benešovské, a později do pražské nemocnice.

„Benešovští kriminalisté se od prvopočátku po přijetí oznámení uvedenému případu intenzivně věnovali. Při prováděném šetření důkladně prověřovali všechny získané informace. Jednou z prověřovaných verzí byla i ta skutečnost, že těžké zranění v tomto rozsahu mohlo být způsobené i v důsledku fyzického napadení jinou osobou," popsal začátek případu policista Zdeněk Chalupa, tiskový mluvčí pro Benešovsko.

Důsledností a trpělivostí se nakonec kriminalistům podařilo nalézt takové poznatky, které je dovedly k objasnění případu a na stopu samotného pachatele.

„K jeho následnému zadržení došlo ve středu 16. března. Na základě vhodně zvolené taktiky prováděného výslechu se jim podezřelý doznal. Dobře odvedenou prací se tak kriminalistům podařilo odkrýt nejasné okolnosti dalšího případu z Benešova, který se stal v letošním roce," konstatoval Zdeněk Chalupa.

Kriminalisté znají odpověď na otázku, za jakých okolností ke zranění došlo

„Vážné poranění hlavy utrpěl zraněný v přímé souvislosti s fyzickým incidentem, který se odehrál mezi ním a zadrženým jednadvacetiletým cizincem," objasnil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Proti mladému násilníkovi je vedené trestní stíhání pro zločin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví, za které mu v případě odsouzení a prokázání viny může soud uložit až osmiletý trest odnětí svobody.