Bohuslav Vlasák ve funkci skončil v úvodu loňska po volbách výboru SDH. Celý proces označil jako únorový puč, na jehož základě odešel z funkce i sboru, jeho velitel. Proto také kritizoval jednání mezi starostkou obce Alenou Exnerovou a novým vedením sboru, které se uskutečnilo kvůli nepovedenému zákroku sboru při požáru u Míků.

„Někteří obecní zastupitelé kvůli tomu vyvolali štvavou kampaň vůči svému kolegovi a veliteli hasičského sboru," napsal Vlasák a právě to považuje za nemístné vměšování do záležitostí SDH ze strany obce.

Na to reagoval současný starosta sboru, Ota Paikert. Ten ve svém dopise, který má Deník, stejně jako dopisy Bohumila Vlasáka k dispozici, kromě osobních invektiv napsal: „Veškeré argumenty Bohumila Vlasáka se opírají o jeho uraženou ješitnost."

A v jeho závěru pak směrem k Vlasákovi doslova uvádí: „Tvoje slova o zradě a zneuctění atributů sboru jsou na facku."

V duchu tohohle prohlášení se pak odehrálo i veřejné jednání zastupitelstva, poslední den před letošními velkými prázdninami.

Starostka obce Alena Exnerová událost nyní vnímá jako politováníhodný incident.

„Až do vyšetření věci Policií ČR nemohu k němu sdělit stanovisko obce," napsala mailem starostka.

Jak situaci vnímá Policie České republiky, sdělila pro Benešovský deník mluvčí benešovské policie Eva Stulíková.

„Dne třicátého června letošního roku v rámci jednání zastupitelstva obce Soutice skutečně došlo k incidentu mezi dvěma přítomnými muži, z nichž jeden měl fyzicky napadnout druhého. Případ policie kvalifikovala jako přestupek proti občanskému soužití a oba dotyčné oznámila do dalšího správního řízení k místně příslušnému správnímu orgánu, kterým je Městský úřad ve Vlašimi," odpověděla mluvčí.

Vysvětlování před vlašimskou komisí tak budou muset podat oba muži. Jedna strana sporu byla bezpochyby fyzicky napadena, druhá svoji újmu cítí v tom, že byla urážena. Jak to nakonec v Souticích dopadne, rozhodnou proto až vlašimští úředníci.