Pětačtyřicetiletá žena z Ústecka havarovala u Řevničova, cesta dvaačtyřicetileté ženy z Prahy skončila na silnici mezi Rudou a Rakovníkem. Ta měla navíc v autě nezletilé děti.

Podle policejního šetření jela Ústečanka ve voze značky Toyota ve směru od Prahy a v pravotočivé zatáčce pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost auta jízdě po namoklé vozovce. Takže se auto okamžitě dostalo do smyku. Přejelo do protisměru a levého silničního příkopu, kde narazilo do sloupu vysokého napětí, který začal v horní části hořet.

A druhá avizovaná nehoda: žena z Prahy zase jako řidička citroënu jela podle šetření policistů také příliš rychle po mokré silnici. Rovněž její osobák letěl do protisměru, kde naboural do autobusu.

Výzva ke změně stylu jízdy

Vedoucí Dopravního inspektorátu Policie ČR v Rakovníku Ladislav Heller proto znovu připomněl: „Jsou tu podzimní měsíce, takže změňte styl jízdy. Silnice se vlivem zvýšené vlhkosti a spadaného listí stávají kluzkými. Přicházejí mlhy a zanedlouho i první námrazy."

Brzké stmívání také vyvolává únavu a ospalost, lidé ztrácí pozornost a schopnost soustředit se. „Řada řidičů navíc mívá problémy s viděním za šera a zhoršených světelných podmínek," zdůraznil ještě Ladislav Heller.

Čtěte také: Dopravní policista: Agresivita řidičů, které na Rakovnicku stavíme, stoupá