Tento údaj se začal naplňovat v pátek 25. října přesně ve 14 hodin. Ve 22 hodin ho pak přerušila noční přestávka.

V sobotu 26. října však volení pokračuje a to od 8 do 14 hodin.

Ve Středočeském kraji téměř všechny strany a politické uskupení využily možností a nominovaly plný počet svých kandidátů – 34. Celkem jich v kraji o přízeň voličů usiluje 601.

Na Benešovsku se do volebních místností nahrnuli úderem druhé odpolední první voliči. Většinou se vraceli do notoricky známých míst, kde se setkávají většinou se známými tvářemi volebních komisařů. Přesto voliče někde čekají novinky.

Například ve čtvrtém benešovském volebním okrsku jsou voliči zvyklí volit v tělocvičně domu dětí a mládeže.

Jenže tentokrát, a to především kvůli mimořádnosti termínu hlasování, tomu tak není. Dům dětí a mládeže je v přestavbě, proto se za volbami musejí plnoletí vypravit jinam. Do nedaleké ulice Na Bezděkově do míst, která využívá pro svou činnost obecně prospěšní společnost Magdaléna zabývající se prevencí a léčbou drogových závislostí.

„Tohle je tentokrát jediný přesun volební místnosti v Benešově," informovala mluvčí benešovské radnice Soňa Vanhoecke.

Teprve podruhé či potřetí se ale volí i na jiných místech Benešova. Například ve Střední zemědělské škole jsou nyní, proti letitému zvyku, volební místnosti dvě. Ta druhá, pro volební okrsek číslo 14 se tam přestěhovala ze zrušeného K-centra v nemocnici.

Teprve podruhé hlasují voliči v Benešově přímo na Masarykově náměstí. Volební místnost centrálního městského okrsku číslo 2 se nachází v Turistickém a informačním centru, dříve knihkupectví s antikvariátem.

„Tato volební místnost v Turistickém a informačním centru se tam přesunula z radnice, z objektu číslo popisné sto. Byla umístěna v předsálí svatební síně," doplnila mluvčí benešovské radnice Soňa Vanhoecke.

Vzhledem k tomu, že nová či voliči zatím nepříliš zažitá volební místa radnice situovala vždy nedaleko těch původních, nedá se případná nižší účast svalovat právě na to, že voliči cestu k urnám nenašli nebo že to pro ně byla příliš daleko.