Celá věc má dva aspekty, nicméně všichni se shodli na tom, že parkovací dům se osvědčil. Už ne ve všech ulicích jsou však nadšeni dopravním značením a změnou režimu. Oddychli si zejména lidé ve Štefánikově ulici.

„Je neuvěřitelné, že přijedu z práce a zaparkuju, to jsme skutečně neznali," pochvaloval si Petr Bárta, který bydlí blízko křižovatky s Dukelskou ulicí. Jeho názor sdílí i Iveta Hradcová. „Od otevření parkovacího domu všichni obyvatelé, kteří mají trvalé bydliště v přilehlých ulicích, bez problémů zaparkují v jakoukoliv hodinu a den," tvrdila.

Protest formou petice

Naopak obyvatelé Janáčkovy ulice spokojeni nejsou, jeden z místních se dokonce rozhodl řešit situaci peticí, s níž obešel své sousedy. A většina z nich podepsala. Nový systém je totiž nutí mnohem více než dříve využívat Jičínskou ulici, které je v době dopravních špiček absolutně ucpaná, a při cestě do centra naopak projet celou obytnou čtvrť.

„Je přece nesmysl, abychom to tu celé objížděli, nebo případně do jednosměrky couvali. Tahle ulice je navíc tak krátká a prakticky ukončená, je to takový výběžek. Doufám, že nám na radnici vyhoví. Věřím, že tak, jak je systém nastaven, si tudy řidiči z nového parkovacího domu cestu krátit nebudou," uvedl iniciátor petice.

Už při zavedení změn ujistila mluvčí města Hana Kopalová, že se bude nový systém vyhodnocovat a úpravy nejsou vyloučené. Možná se tedy místní dočkají.

Čtěte také: Parkovací dům v Mladé Boleslavi nabízí přes tisíc nových míst