Jeho hlavní přednost tkví v mnohem těsnější spolupráci městské a státní policie a všech dalších složek. V ulicích města přibyli preventisté, kteří na pořádek dohlížejí z pozice pomocníků městské policie, a k dispozici jsou také mapy kriminality. Ty jsou pravidelně každý týden aktualizovány a díky webu bezpecnamladaboleslav.cz je může využít kdokoliv.

„Policisté v rámci evidence trestné činnosti zadávají přesné souřadnice místa spáchání každého přestupku a trestného činu. V mapové aplikaci lze pak pomocí týdenních, měsíčních nebo ročních výstupů vysledovat, která místa patří z hlediska kriminality mezi ta nejrizikovější," vysvětlila tmluvčí města Hana Kopalová.

Nejproblémovější místa

Díky mapám je pak už nyní jasné, že více než čtvrtina trestné činnosti se přitom periodicky opakuje ve stále stejných lokalitách. V prosinci se jako nejproblémovější místa ukázala lokalita Havlíčkovy ulice a přilehlého okolí, centrum kolem autobusového nádraží a Bondy centra, a severní sídliště.

Právě v těchto místech tedy nyní potkáte hlídky městské policie i preventistů častěji než jinde. „Koncem ledna plánujeme zveřejnit kompletní statistiky kriminality v našem městě za rok 2016 a především plány projektu Bezpečné město na rok 2017," dodal náměstek primátora Michal Kopal.

Čtěte také: Vedení Benešova: bezpečnost v centru města se zlepšuje