Dostala příležitost věnovat se několik dnů jen sobě a zažila ten úžasný pocit, když se o ni postarali zkušení profesionálové v oboru krásy. „Pro ty z vás, kteří se obáváte, že dámám na fotografiích před proměnou záměrně ubíráme na kráse, dodáváme, že tomu tak opravdu není. Vyfotografujeme je ihned, tak, jak na proměnu přijdou," poznamenala autorka Proměn s Deníkem Jana Burdová.

Jaká je Lucie Procházková a proč se přihlásila do tohoto projektu? „V době, kdy jsem se hlásila, jsem se rozešla po třinácti letech s přítelem, změnila jsem práci a přestěhovala jsem se do jiného bydliště. Vše kolem mne se změnilo, ale já jsem vypadala stále stejně. A to mě nebavilo. Co se týká mého účesu, nosila jsem celý život dlouhé vlasy, které vypadaly už dost unaveně. Ostatně jako celý můj vzhled," uvedla Lucie Procházková.

„Byla jsem vychovaná jako kluk - otec si přál syna a já si tak často připadám. Na úpravu vzhledu jsem docela pohodlná a někdy je to vidět. A to i přesto, že jsem dlouho pracovala v logistice v kolektivu čtyřiceti mužů. Nyní jsem se rozhodla věnovat se svému velkému koníčku - zpěvu. Zpívám s kapelou Dekameron a moc mě to baví," prozradila na sebe Lucie Procházková.

To ale není vše. Lucie se rozhodla koupit domek, rekonstruovat ho a otevřít v něm kadeřnictví. To je její další koníček, na který si před časem udělala rekvalifikační kurz. A jednou chce i psát, zkrátka má plánů na dlouhý čas dopředu.

Tvůrci proměnyProdukce: Studio Jana Burdová
Photo: Jan Tůma
Vlasy: Adéla Trnková / Studio Jana Burdová
Kosmetička: Marcela Stehlíková / Studio Jana Burdová
Make-up: Marcela Stehlíková / Facedesigner Armani Beauty
Styling: Linda Radostová / Van Graaf

Žije hudbou a musí podle toho vypadat

Co inspirovalo tým Jany Burdové ke změně jejího vzhledu? „Lucie je žena velkých změn. Nedělá je často, ale pokud se rozhodne, změní celý svůj život. Nebojí se. Ale teď je především zpěvačkou a to nás nasměrovalo k jasnému cíli. Sebevědomá, cílevědomá a živelná žena. Žije hudbou a potřebuje podle toho vypadat na pódiu," řekla Jana Burdová, šéf týmu, který má všechny proměny na starosti.

„Proto jsme Lucii svěřili naší nejmladší kolegyni Adéle, která má extravaganci tak trochu v krvi. Nejprve Lucii sundala prodloužené vlasy, pak ostříhala poškozené konce a pustila se do barvení. Vybrala pro Lucku krásnou středně hnědou barvu s odstínem mědi a růžové. Tahle barva prostě vykouzlí svěží vzhled i na té nejsvětlejší a nejunavenější pleti. Propůjčuje hnědovláskám rafinovanost," dodala Jana Burdová.

Lucie Procházková má vlnité vlasy od přírody a Adéla Trnková toho využila. Naplnila vlasy péčí Curvaceous od Redken, který změní obyčejně vlnité vlasy v sexy bohaté kudrny, které jsou nejžhavějším trendem současnosti.

Vypadala báječně a užila si i oblékání

„Další velkou výzvou byla Lucčina pleť, která má sklon zadržovat vodu, a proto se Lucii objevují nevzhledné otoky pod spodními víčky. Marcela zvolila ošetření Antifatique od Orlane, které zaktivuje kyslík v pleťových buňkách. Důkladnou masáží stimulovala lymfatický tok a odvedla uvolněnou přebytečnou vodu z tváře. Ani stopa po otocích. Ideální základ pod make-up a fotografování," uvedla Jana Burdová.

Líčení Marcela Stehlíková přizpůsobila stylu, ve kterém se celá proměna realizovala. Vybrala jak jemné barvy pro denní líčení, tak syté a výrazné pro večerní líčení - speciálně pro hraní s kapelou. Lucie Procházková vypadala báječně a užila si i oblékání. Trvalo celý den a Linda Radostová několik hodin nosila množství šatů, sukní kožených bund.

„Odvážný a nekonvenční styl jí sluší nejvíce. Linda přidala ještě jeden look pro den, kdy si bude Lucie chtít od rockového stylu odpočinout. Nezapomněli jsme, že je to žena velkých změn," uzavřela Jana Burdová.

Soutěž pro čtenářeV době Proměn s Deníkem můžete hlasovat o nejvíce povedenou proměnu na e-mailové adrese: promeny6@denik.cz - do předmětu mailu vložíte slovo „HLASOVÁNÍ".

Na konci roku pak vylosujeme jednoho z vás, který získá dárkový poukaz na Proměnu ve Studiu Jana Burdová a partnerů - Bio-Ionic, kosmetiky Redken a líčení Armani. Vítěze hlasování o nejvíce povedenou proměnu poté uvidíte na stránkách Deníku na začátku února.

Která Proměněná dáma se bude nejvíce líbit čtenářům Deníku, získá hlavní cenu - zážitkový pobyt v hotelu v Pivovaru Monopol, ve stylu První republiky.

Proměny s Deníkem - objevte vlastní styl a krásu.Zdroj: archiv Studia Jana Burdová

Čtěte také: Helena Petrásková alespoň na chvíli zapomněla na starosti a proměnu si užila