„Benešovskému družstvu Martin Rataj, Lubomír Pazour, David Sysel a Ivan  Fiala se soutěž v konkurenci kolegů ze všech okresů Středočeského kraje,  jednoho družstva z Prahy a dvou podnikových ze Správy železniční dopravní cesty i boleslavské Škodovky  povedla.  Zlepšili se a v časovém limitu dvaceti minut dosáhli  na páté místo," uvedl Jiří Černovský, velitel benešovské požární stanice.

Každé ze soutěžních družstev si vylosovalo jiný scénář záchrany.

Jejich počínání sledovali rozhodčí přes taktiku vyproštění, jednání velitele i členů, prvotní ošetření a zajištění zraněného i předání zdravotníkům.

Benešovští profesionální hasiči si vylosovali scénář vyproštění figuranta z vozu po čelním nárazu do pevné překážky se vzpříčenými dveřmi a střechou promáčklou až k sedačkám.

„Museli použít hydraulické   nůžky na rozstříhání karoserie i roztahovák. Figuranta ošetřili a na páteřní desce ho předali zdravotníkům," popsal průběh vyproštění Jiří Černovský.

„Cvičné zásahy hasičů se snažíme co nejvíce přiblížit realitě, tedy situacím, s nimiž se naši záchranáři setkávají při skutečných dopravních nehodách.Vítěz krajské soutěže HZS Hořovice postupuje do celostátní soutěže a má šanci se probojovat i na mezinárodní klání," řekl Miloslav Svatoš, ředitel HZS Středočeského kraje