Sobota tam bude patřit akci s názvem Vesmírná keš, která spojuje geocaching (hledání kešek neboli ukrytých schránek podle zadaných souřadnic), vesmír, ondřejovskou hvězdárnu a sté výročí České astronomické společnosti (ČAS). „Právě v okolí ondřejovské hvězdárny bylo v posledních měsících rozmístěno 100 keší, jejichž poloha vytváří na mapě nápis 100 ČAS 1917,“ připomněl Suchan. Tyto kešky podle jeho slov připomínají stovku významných astronomů.

Na sobotu je připraven rozmanitý program, v jehož rámci mimo jiné vystoupí s přednáškami čestný předseda ČAS Jiří Grygar nebo ředitel hostitelského astronomického ústavu Vladimír Karas. Tradiční prohlídky hvězdárny pro veřejnost, které se konají od 10, 13 a 16 hodin, zůstanou zachovány – navíc ale si návštěvníci mohou mezi 10. a19. hodinou bezplatně prohlédnout historickou hvězdárnu. Připravena je také řada výstav v exteriéru – a chystá se rovněž program pro děti včetně představení Mobilního planetária.

Podrobný program naleznete zde: http://www.cas100geo.cz/

Více než stovka nablýskaných a vyšperkovaných historických vozidel byla k vidění o víkendu ve Františkových Lázních. Konal se zde totiž v pořadí už 7. ročník Veteran Rallye Františkovy Lázně.
Závod ze Zbraslavi na Jíloviště slaví kulatiny. Jede se po padesáté