Operační důstojník vyslal na místo profesionální hasiče ze stanice Beroun s cisternou, vyprošťovacím automobilem Tatra a velitelským automobilem. Současně byl poplach vyhlášen také dobrovolné jednotce Zdice, která vyjela s cisternou značky Tatra a velitelským automobilem Lada.

"Krátce po příjezdu hasiči zajistili autobus proti pohybu za pomoci lanových navijáků a zachránili uvězněného řidiče a všechny cestující. Ti následně odjeli náhradním spojem. K události byl povolán sypač pro ošetření komunikace posypovou solí," uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Uzavřená komunikace kvůli vyproštění

Z důvodu ustavení vyprošťovací techniky policie dočasně uzavřela provoz na uvedené silnici. Na komunikaci nemohli sjíždět ani řidiči z dálnice.  Na místo nehody byla povolána speciální technika soukromé firmy, která však ramenem jeřábu nedokázala autobus zvednout.

"Díky velkým zkušenostem velitele zásahu a obsluhy hasičské techniky se nakonec podařilo autobus vyprostit a předat odtahové službě. Zásah tak mohl být po třech a půl hodinách, strávených v mrazivém počasí, ukončen," konstatoval Jaroslav Gabriel.

Čtěte také: Hasiči pomáhali cisterně pro přepravu nebezpečných látek vyjet kopec