„K dnešku, tedy deset dní před závodem, evidujeme dvě stě třicet tři přihlášených. Podobné množství registrovaných v historii nepamatujeme, vypadá to, že by mohla padnout snová hranice 300 závodníků," těší jednoho z pořadatelů závodu, Michala Vaváka.

Pořadatelé připravili pro závodníky dárek: „Do čtvrtka 4. srpna garantujeme přihlášeným pamětní tričko s logem závodu, samotná online registrace bude otevřena do 9. srpna. Pak je možné přihlášení už jen na místě za dvě stě padesát korun," objasnil Michal Vavák.

Ilustrační foto.
Skokový pohár ve Zduchovicích přinese vysokou kvalitu

Ve startovní listině budou známá jména. „Nechybí třeba historicky první vítěz Dačického 12 z roku 2009 Josef Vodička, nebo borci, kteří nechyběli ani na jednom z uplynulých ročníků - Michal Pavlík nebo Martin Železný, třetí z mušketýrů se snad ještě přihlásí - Vladimír Kvíz. Nechybí ani „kluk z plakátu", sportovec Kutné Hory za rok 2016 a jeden z nejlepších českých závodníků Spartan Race a OCR - Tomáš Tvrdík. Poběží i Jiří Zajíc, v posledních pěti letech nejrychlejší Kutnohorák," vyjmenoval Michal Vavák a dodal: „Poslední vítězové Vlasta Flégl nebo Daniela Havránková zatím přihlášeni nejsou."

Vzhledem ke stavebním úpravám dojde k menším změnám závodní trasy. „První kilometr se poběží od bývalé jezuitské koleje směrem k Vlašskému dvoru, u sochy padlého vojáka doprava dolů podél hradeb. Poběží se k rybníku Haerink a po asfaltce na hlavní silnici, která se přeběhne a pokračuje se dále již známým údolím Bylanky," popsal první změnu trasy Vavák a navázal: „Druhá změna nastává Na Hutích, kde se opravuje kamenný mostek přes Vrchlici. Závodníci poběží stále po asfaltové cestě, kde se napojí na hlavní ulici od chrámu svaté Barbory, kterou pouze přeběhnou, a pokračují na Královskou."

Celou trasu si mohou závodníci v pohodovém tempu zaběhnout s organizátorem v neděli 6. srpna v 18 hodin se startem od chrámu svaté Barbory.

Jakub Kavalír dojel při premiéře v reprezentačním dresu na mistrovství Evropy jedenáctý.
Jakub Kavalír dojel na mistrovství Evropy jedenáctý