Název akce Trh představí originální výrobky módních návrhářů
KDY: 19. 10. 11:00
KDE: Benešov
ZA KOLIK: zdarma 

Do Benešova se vrátí trh nezávislé módy, šperků a designu, na kterém svá díla představí kreativní tvůrci z celé republiky. Celodenní Mint market se uskuteční v sobotu 19. října v budově Muzea umění a designu a před ním na Malém náměstí od jedenácté do osmnácté hodiny. Návštěvníci se mohou těšit na originální výrobky módních návrhářů a designérů, poctivé jídlo, hudbu a skvělou náladu. Muzeum pro návštěvníky také přichystalo i bohatý doprovodný program v podobě Dne otevřených dveří se vstupem zdarma na všechny výstavy, komentované prohlídky a workshopy pro děti.

Název akce Přítomné přepraví koňské taxi
KDY: 19. 10. 15:00
KDE: Střezimíř
ZA KOLIK: zdarma                                                                                                    
Oslavám 800. výročí obce Střezimíř bude patřit sobota 19. října na Havelské posvícení od třinácté hodiny. Slavnosti budou zahájeny ve 13 hodin na návsi zasazením „Výroční lípy“. Od čtrnácté hodiny zazní dechová hudba v podaní Muzikantů z Milevska, Od 18 hodin zahraje folk pop rocková kapela Poprask, Mezitím se mohou návštěvníci zúčastnit slavnostní mše v Kostele sv. Havla v 16 hodin a k prohlídce bude celé odpoledne otevřen kostel i kaple sv. Vojtěcha, škola s knihovnou, hasičský dům i hasičské muzeum. Na všechna místa v obci přítomné pohodlně, stylově a zdarma dopraví koňské taxi.

Název akce Na náměstí bude koštovka produktů vinařů 
KDY: 19. 10. 11:00-21:00
KDE: Benešov, Masarykovo náměstí
ZA KOLIK: zdarma

Milovníky dobrého vína a zábavy se zaplní v sobotu 19. října Masarykovo náměstí v Benešově, aby od jedenácté až do dvacáté první hodiny večerní ochutnávali perlivý mok na Vinném koštu. Na návštěvníky čeká víno naléváno pouze do festivalových sklenic za 100 korun, které zastupují vstupenku na festival nebo prezentace českých a moravských vinařství. Také bohaté občerstvení ladící s vínem, na své si přijdou i děti, pro které budou připravené dílničky, pro všechny již tombola o hodnotné ceny či zajímavý hudební program.

Název akce Vydají se za putováním historií rodu Šternberků 
KDY: 19. a 20. 10. 18:00
KDE: Český Šternberk
ZA KOLIK: 150 korun dospělí/100 děti/400 rodinná

Filmové hvězdy Anna Ondráková a Theodor Pištěk, tyto filmové hvězdy v rámci hraných prohlídek budou moci potkat návštěvníci šternberského hradu 19. a 20. října na své cestě do historie rodu Sternbergů. Ta přiblíží významné osobnosti tohoto aristokratického klanu, umožní poznat jejich životní příběhy i pestré dějiny jejich rodového sídla. Účastníci se také seznámí s rodiči i sourozenci současného majitele hradu a mnohými dalšími. Vstupenky je nutno si předem rezervovat.

Název akce Na trzích si nakoupí s Biorozmarínkou
KDY: 19. 10 09:00 - 12:00
KDE: Neveklov, nám. Jana Heřmana
ZA KOLIK: zdarma

Doprovodný program při nákupu v stáncích místních farmářů bude tvořit Dýňobraní spolku Nevenia, dílničky pro děti Saleziánské hnutí mládeže klubu Neveklov, bezobalový nákup s Biorozmarýnkou a další. 

Název akce Zaškolí se ve výrobě kvalitních fotografií
KDY: 19. 10. 
KDE: Vlašim, Spolkový dům 
ZA KOLIK: 1400 korun                                                                                                                                 
Lektor David Hainall na Kurzu cestovatelské a dokumentární fotografie 19. října od 9 do 17 hodiny rád zaučí všechny, kteří chtějí ze svých výletů vozit krásné a kvalitní fotografie.