"Chata je velmi špatně přístupná, nachází se u řeky Sázavy těsně u břehu, proto musí hasiči použivat dopravní vedení, po kterém vedou vodu," prozradil tiskový mluvší HZS Středočeského kraje, Jaroslav Gabriel. Protože nebylo jasné, zda se v místě požáru nacházeli lidé, byla u události v pohotovosti i záchranná služba.

V blízkosti chaty se také nacházelo ohořelé osobní vozidlo, proto u požáru zasahovali také policisté, kteří sháněli majitele.

Loutková pohádka bavila děti minulou sobotu.
Pohádka opět pobaví v zámeckém parku

Jak potvrdila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová, ke zranění při požáru nedošlo, záchranáři se vrátili na základnu do Benešova.

Na místě zasahovaly jednotky z Kamenného Přívozu, Krhanic, Pecerad a profesionální hasiči z Benešova. Vodu čerpali přímo z řeky Sázavy.

"Za tři hodiny od příjezdu prvního vozidla byl požár uhašen, hasiči se vrátili na své základny. Pouze místní dobrovolná jednotka obce Krhanice zůstala do 17 hodin na místě na dohlídku. Škoda vzniklá požárem přesáhne 1 mil. Kč, příčina jeho vzniku zůstává v šetření hasičského vyšetřovatele a specialistů z technického ústavu požární ochrany," řekl Jaroslav Gabriel za HZS Středočeského kraje.

Požár pole u Mokré Lhoty zaměstnal tři jednotky hasičů. Ohrožený byl i blízký les.
Řada požárů ohrozila pole na Benešovsku