Pro ty, kteří tam žijí, by uzavření mostu spojujícího Benešovsko s Kutnohorskem a Havlíčkobrodskem znamenalo výdaje navíc. Objížďky totiž budou dlouhé několik desítek kilometrů a původně byly naplánované na neskutečně dlouhou dobu – dva roky!

„Přes tři sta metrů dlouhý most se měl nejprve opravovat celý," vysvětlil důvody předpokládané dvouleté uzavírky silnice přes most Stanislav Pohunek, technik Správy a údržby silnic Benešov. „Nakonec se ale oprava rozdělila na dvě etapy. V první, která začne v dubnu, opravíme vrchní část mostu. Nebude se však vyměňovat nosná konstrukce, ale bude se pouze sanovat," uvedl Stanislav Pohunek s tím, že s opravou pilířů, tedy spodní části mostu, se nyní nepočítá, protože na ni nebyly vyčleněny peníze.

Důvodem dalšího oddálení první etapy opravy je zima a případné mrazy. S tím nic neudělalo ani to, že kraj má na práce připravené desítky milionů korun a dokonce už vybral i zhotovitele.

Sanace vrchní konstrukce mostu, která začne napřesrok v dubnu a potrvá nejspíš do konce velkých prázdnin, ale nebude jednoduchá. A to nejen kvůli délce mostu, který měří 306 metrů a má tři nosná pole.

Celý článek najdete v tištěné podobě Benešovského deníku s datem 28. srpna.