„Účastníci setkání Kraje blanických rytířů si nejprve pod vedením průvodkyně prohlédli zrekonstruovaný klášter a diskutovali o jeho současném a budoucím využití. V další prezentaci představil vedoucí Ochrany Fauny ČR Pavel Křížek nový turistický cíl ve Voticích, motýlárium, které si měli možnost zájemci prohlédnout," přiblížila setkání ředitelka národního geoparku Kraj blanických rytířů Kateřina Červenková.

Návštěvnické středisko Včelí svět představila přítomným vedoucí tohoto turistického cíle v Hulicích Jarmila Pavlicová, která zároveň představila úspěšné aktivity pomáhající středisku zvyšovat návštěvnost. Šéfka interaktivního světa včel zdůraznila důležitost doplňkového prodeje pro ekonomiku turistických cílů. Martina Fialová ze Zruče nad Sázavou zase představila nová propagační videa zručského zámku a parku jako inspiraci pro propagaci cílů.

„O první turistické sezoně ve Vodním domě informovala ředitelka nedávno otevřeného objektu Tereza Ptáčková a představila počin společné propagace cílů v Hulicích a Zruči se zaměřením na školy," dodala Kateřina Červenková s tím, že novinky a plány ze sázavské půjčovny lodí Samba představila Eliška Diblíčková, která upozornila na nejnovější možnost zapůjčení koloběžek.

Novou knihu pohádek nazvanou Vrabčí příběhy jako regionální produkt na votickém setkání představila autorka publikace Eliška Pospíšilová v rámci autorského čtení na přání.

Karel Chlumec