„V současnosti bouráme další, dvoupatrový objekt a dům přiléhající k Pražské ulici," vysvětlil František Fiala, technik firmy Sládek.

K tomuto zatím nedokončenému stavu firma přistoupila jako vítěz výběrového řízení z roku 2010.

Tehdy, při veřejném jednání zastupitelstva, místní politici vybrali ze dvou variant tu, podle níž se místo bývalých kasáren změní. Ve hře byly do té doby návrhy dvou benešovských stavebních firem, Hoss a Sládek Group.

Více náklonnosti sedmadvacetičlenného, nejvyššího orgánu města a jeho vyšší bodové ohodnocení, si ze schůze nakonec odnesl návrh firmy Sládek. Ta hodlá podle návrhu architekta Jiřího Šafra ze společnosti v prostoru kasáren vybudovat 70 bytů, 1300 metrů čtverečních kancelářských ploch a také místo pro až dvě stě parkujících osobních aut.

Kromě skla a betonu architekt myslel i na zeleň a ta nebude chybět ani na pěší zóně, z níž se bude zvedat od přízemí v jakési šroubovici až do horních pater centrální části hlavní stavby.

Když v roce 2010 benešovští zastupitelé vybrali vítěze výběrového řízení, byl to v podstatě pouze první krok ke zkulturnění místa v centru města. Možná ještě důležitější smlouvou mezi městem Benešovem a firmou Sládek Group, je však tehdejší ujednání o platbě a smluvních pokutách budoucího vlastníka pozemků. Jím se s pravděpodobností hraničící s jistotou stane právě firma Sládek.

Ta parcelu, zhruba osm tisíc metrů čtverečních, získá za pětadvacet milionů korun, tedy zhruba za tři tisíce korun za metr čtvereční. Do zmiňované částky tehdejší vedení Benešova zahrnulo i příspěvek firmy Sládek na vznik ulice Karla Nového.

Do vlastnictví firmy Sládek město Benešov půdu převede teprve poté, co stavebník splní své závazky vůči němu, tedy postaví všechny dohodnuté objekty.

Co rozhodlo o tom, kdo získá půdu v kasárnách
O tom, komu dá Benešov při prodeji pozemků v Pražských kasárnách přednost, nerozhodovala skupina devíti radních, ale všech 27 zastupitelů. Každý z nich se stal členem výběrové komise, každý dostal dotazník s otázkami a podle svého svědomí na ně odpověděl. K průhlednosti řízení přispělo i to, že každý dotazník byl podepsaný konkrétním zastupitelem.
V minulosti se přitom zastupitelé Benešova přeli o to, zda prostor Pražských kasáren prodat jedinému nebo více investorům. Zatímco tehdy vládnoucí ODS prosazovala jediného stavebníka, opoziční politici podporovali rozdrobení prostoru více investorům. Nyní se všichni shodli na tom, že první varianta je výhodnější. Město Benešov totiž od jediné firmy získá peníze prodejem celého prostoru a už se nebude muset dohadovat s dalšími zájemci.