Kvůli poruše se písek z filtru dostal do cirkulačního oběhu a to vyřadilo trysku, důležitou součást systému. Kvůli tomu ve čtvrtek 6. března provoz bazénu na čas skončil.

„Po zjištění závady se ještě ten stejný den, nic neměnilo a provoz dojel až do zavírací doby," připomněl starosta Benešova Jaroslav Hlavnička. „Už následující den byl ale bazén pro veřejnost uzavřený," doplnil starosta Benešova.

V pátek 7. března se pracovníci správy sportoviště po celý den snažili příčinu havárie odstranit.

„Pokud se nám podaří příčinu poruchy odstranit, mohli by se plavci do bazénu vrátit už v pondělí 10. nebo úterý 11. března," míní ředitel Městských sportovních zařízení Benešov Pavel Khek s tím, že v případě, že by příčinou havárie byla skutečně nefunkční tryska a bylo by nutné ji vyměnit za novou, zprovoznění sportoviště by trvalo o něco déle. Trysku by totiž bylo nutné objednat a přivézt z Německa. 

„Provoz bazénu v sobotu 8. a neděli 9. břazna je ale v obou případech vyloučený," dodal Pavel Khek, ředitel MSZ Benešov.

Vedoucí benešovského bazénu Jaroslav Hruška následně při telefonátu nastínil pro plavce určitou naději na brzké zprovoznění bazénu.

"Zařízení je schopné jet po určitou dobu jen na jeden filtr. V takovém režimu bychom mohli pracovat i během opravy druhého filtrovacího okruhu, takže by se nečekalo až na její ukončení," uvedl Jaroslav Hruška.