V jídelnách při ZŠ Dukelská a v Jiráskově ulici připravují kuchařky každý všední den kolem tisíce porcí. V trochu menší jídelně Na Karlově pak kolem šesti set. Děti, ale nejen ony, protože do jídelen docházejí na obědy i dospělí, si mohou vybrat z nabídky tří jídel. A podle všeho jsou oni i děti či jejich rodiče s šíří nabídky a kvalitou hotových pokrmů, spokojeni. Zda tomu tak bude i v blízké budoucnosti a jak to bude vůbec, zatím není jasné.

„V současné době probíhají v jídelnách audity a až z nich budeme mít výstupy, rozhodneme se, jak dál," uvedl místostarosta Benešova Jiří Švadlena s tím, že rozhodnutí o tom, zda příspěvkové organizace města sloučit či nikoliv, chce radnice stihnout ještě nyní, 
v listopadu.

„Sloučení jídelen z našeho pohledu logiku má. Nemusejí být tři ředitelky. Každá jídelna přece nemusí objednávat suroviny sama, ale může je objednávat z jednoho místa a tím ušetřit," míní místostarosta.


Redukce dvou případně čtyř administrativních pracovních míst, by ale městu úspory mzdových prostředků nepřineslo. Zaměstnance jídelen totiž platí kraj.