„Zjistilo se, že prostor, kde má atletický ovál vzniknout, je plný inženýrských sítí, o nichž nikdo neví,“ vysvětlil důvody prodlevy startu stavby důležité i pro obyvatele z okolí Benešova, jeho starosta Petr Hostek a připomněl, že sice už existuje studie stadionu i jeho umístění, ale stavební řízení zatím dokončeno nebylo.

„Teoreticky vzato bychom mohli ještě v letošním roce kopnout a začít stavět,“ věří, ale spíše si přeje starosta. Potvrdil také, že nikdo neví, které ze sítí jsou dosud „živé“ a čemu případně slouží a které v zemi zůstávají bez dalšího využití. „Pokud by tam byly některé ze strategických sítí, které by při havárii ohrožovaly tartan, musely bychom je přeložit,“ sdělil Hostek.

Atletický ovál s šesti drahami a regulérními rozměry pro pořádání mezinárodních závodů nedostane, tak jako je tomu například u sociálních zařízení v zimním stadionu, „benešovskou“ vizáž, tedy žlutomodrou barvu. Ponese klasickou tartanovou, tmavě cihlovou. „U oválu bude malá tribunka s třemi patry a nic nebrání tomu, aby na ní byly sedačky žluté a modré,“ zavtipkoval starosta.

Na sportovišti vznikne i prostory pro technické disciplíny, tedy vrhy, hody a skoky. Uprostřed oválu, vznikne plnohodnotné travnaté fotbalové hřiště s mobilními brankami.

Středočeského tanečního poháru se zúčastnily i malé tanečnice z DDM Benešov.
Malé tanečnice uspěly v okresní soutěži