První den byli Benešovští třikrát blízko medaile, ale ani jednou necinklo. Udo Grewe bojoval poprvé v těžší váhové kategorii. I když jeho váha byla těsně nad dolní hranicí, byl nad očekávání úspěšný. Porazil tři soupeře a dostal se z 37 zúčastněných do semifinále, které bylo vyrovnané až do konce. Při nerozhodném stavu, po uplynutí doby zápasu, se rozhodčí dlouho radili, ale do finále „pustili" soupeře. Uda stál semifinálový boj hodně sil , které mu v zápase o třetí místo chyběly a nakonec po porážce skončil pátý.

Viktorka Fuksová se také dvěma vítězstvími probojovala do semifinále. První zápas ukončila hned v úvodu perfektním ko soto gari oceněným ipponem. Druhý zápas také netrval ani dvě minuty. Fuksová za hod dostala wazari a druhý získala za držení. V semifinále prohrála se suverénkou kategorie Beranovou. Boj o bronz byl vyrovnaný a rozhodla ho jediná chyba Fuksové, kterou soupeřka využila a ztrátu již přes veškerou snahu benešovská judistka nedohnala.

Tomáš Pikora startoval poprvé mezi staršími žáky. První zápas sice prohrál , ale dvě vítězství v opravných bojích mu umožnily bojovat o bronzovou medaili. Tam měl ale soupeř více sil, a tak Pikora skončil na pátém místě.

Jirka Sládek bojoval v nejtěžší kategorii. V prvním zápase se dlouho úspěšně bránil soupeři o 25 kilo těžšímu. Dlouho to byl souboj „Davida s Goliášem" a soupeř Sládka porazil chvatem až sedm vteřin před koncem. V opravách benešovský judista jednou vyhrál. Ve svém posledním utkání prohrál těsně na yuko sporným chvatem a obsadil tak sedmé místo.

Podobně si vedl i Petr Pokorný. I on první zápas prohrál, v opravách se mu podařilo porazit soupeře s vyšším páskem. V dalším utkání již úspěšný nebyl a obsadil deváté místo.

Dalším Benešovským se již první den nedařilo. Claudie Grewe, Katka Myslivcová a Lukáš Novák skončili v prvních kolech. Stínem bylo zranění Katka Myslivcové, které přejeme brzké uzdravení.

Druhý den se již Benešov dočkal medailí. Adam Vojta měl v prvním kole volný los. Ve druhém si rychle poradil se soupeřem perfektním chvatem uči mata oceněným ipponem. V dalším kole odvracel vedení soupeře. Zvýšenou aktivitou ho zatlačil do defenzivy a v poslední minutě se mu podařila kombinace chvatů oceněná ipponem. Ve finále byl Vojta aktivnější, ale soupeři se podařilo z ojedinělého výpadu bodovat. Adam sice stupňoval úsilí, ale to k bodům tentokrát nevedlo, a tak obsadil druhé místo.

Stříbro brala také Andrea Maršíčková, která poprvé bojovala v kategorii dorostenek. V prvním zápase se těžko vyrovnávala s rychlostí soupeřky. V dalším se jí dařilo lépe, ale soupeřka byla tentokrát lepší. Jan Pikora v prvním kole porazil perfektním chvatem ko soto gari domácího závodníka. Ve druhém kole byl zápas vyrovnaný, ale soupeř bodoval chvatem sedm vteřin před koncem. A jelikož soupeř v dalším kole prohrál, turnaj pro Pikoru skončil.

Dařilo se i závodníkům z Vlašimi. Míša Houdková získala asi svůj největší úspěch, když vybojovala stříbrnou medaili. Zejména v úvodním zápase s polskou soupeřkou se jí dařily chvaty v postoji. Jakub Dobřenský obsadil páté místo a Jan Houdek devátou příčku.

ALEŠ PIKORA