Na prvních třech místech se seřadili nejvýše nasazení hráči, kteří zbytku startovního pole moc šancí nedali. Vítězný Jakub Vojta z Vlašimi se o stoprocentní zisk připravil pouze kamarádskou remízou s Vojtou Dudkem z Brodců. Mezi tyto dva „skoro" domácí hráče se zařadil pravidelný účastník turnajů Martin Novotný z Poděbrad.

Mezi děvčaty nejlépe zahrála Emma Dobsa z Unichess Praha, v posledním kole dokonce změřila síly s vítězem turnaje. Velmi pěkně hrála Kamila Steinová z kroužku na ZŠ Jiráskova a zaslouženě skončila druhá mezi děvčaty. Na nejvýše nasazenou Hanu Bartošovou z Říčan zbylo třetí místo.

Kuriózní situace nastala při vyhlašování v kategorii dětí bez Ela (statistické ohodnocení výkonnosti hráče na základě výsledků jeho her podle systému). Nejlepší Veverka byl tak dobrý, že byl při „vyzobávání" pořadí z celkových výsledků přehlédnut. Jako nejlepší tedy byli vyhlášeni druhá Kamila Steinová, třetí Adam Jiřík a čtvrtá Josefína Dudková. Naštěstí se na vše přišlo a pohár byl předán do rukou správného vítěze, a to Vladimíra Veverky z ŠK Most. Diplom za první místo k němu doputoval emailem.

Podrobné výsledky turnaje a odkaz na fotografie z akce najdete na www.sachystamat.cz.

PETR HAVELKA