HBC PLZEŇ – HBT VLAŠIM   2:5

Utkání začalo ve velmi vlažném tempu a výraznější příležitost v úvodu k vidění nebyla. Střelecky aktivnější byli domácí (15:4), ale gólově se neprosadili.
Ve druhé třetině se obraz hry změnil, favorit z Vlašimi zapnul na plné obrátky a během čtyř minut třikrát zavěsili, když se po přesné souhře prosadil v přesilovce Bartejs, po zaváhání plzeňského obránce skóroval Hudeček a  Blažek využil chyby v domácí obraně – a brankář Plzně se pakoval ze své svatyně. Následně Vlašim neproměnila početní výhodu dvou hráčů v poli, aby v závěru třetinu upravil na 0:4 M. Čičatka.
Po patnácti vteřinách závěrečné části využili hosté Duškem doznívající přesilovku.  Pak ale rytíři zpod Blaníka polevili, čehož Plzeň využila ke zkorigování skóre. Nejprve  ve hře čtyř proti čtyřem skóroval  Krásný a v poslední vteřině proměnil blafákem trestné střílení Průcha.

Po zápase vlašimský kouč Václav Čičatka pro hokejbal cz. přiznal. „Překvapil mě nástup domácích do utkání. Byli v první části lepší, ale pak mi přišlo, že dojeli na svojí nezkušenost. V první třetině jsme hráli vyloženě staticky, podobné to bylo i ve třetí třetině, kdy už se hráči podvědomě šetřili na utkání s Kladnem."

Branky a asistence: 30:35 Krásný (Peroutka), 44:59 Průcha z TS – 15:38 Bartejs (Dušek, Špale), 18:25 Hudeček (Střeska), 19:13 Blažek (Dušek, Bartejs), 29:34 Čičatka (Slanina, Kieler), 30:15 Dušek (Nýdl). Střely: 34:17. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 63. Rozhodčí: Grech, Pečený. Třetiny: 0:0, 0:4, 2:1.

ALPIQ KLADNO – HBT VLAŠIM      5:3

Boj o první místo načala Vlašim raketově díky Špaleho trefě. Zvýšit skóre se hostům nepovedlo, naopak domácí Nedvěd během tří minut otočil skóre ve prospěch Kladna.
Vstup do druhé třetiny se opět povedl Vlašimi, když srovnal Slanina. Lámání zápasu nastalo ve 23. minutě, když během 38 vteřin Kladno díky Ogurčákovi a Hnízdilovi vsítilo dva góly, což hosty zlomilo.
V úvodu třetí části se zapotil brankář Vlašimi Mikl, který nahradil Straku a hned   zlikvidoval únik Šrámka, ale na akci Ogurčáka již nestačil. Kladno si hlídalo vedení, bylo  lepším týmem, i když skóre uzavřel svým druhým gólem vlašimský Slanina.

„Kladno bylo jednoznačně nejlepší tým, s nímž jsme na podzim hráli. Výhru si zasloužili, my musíme přidat," hlesl zklamaný Libor Topolánek, který jako nejúspěšnější český hokejbalista posledních let získal tři tituly s Kladnem a na jaře slavil i s Vlašimí.

Branky a asistence: 7:07 Nedvěd (Příhoda), 10:08 Nedvěd, 22:21 Ogurčák, 22:59 Hnízdil (Příhoda), 36:14 Ogurčák (Šrámek) – 0:57 Špale (Dušek, Bartejs) – 16:54 Slanina (Bartejs, Janáček), 44:06 Slanina (Bartejs, Kieler). Střely: 21:15. Vyloučení: 4:3. Diváci: 85. Rozhodčí: J. Řezníček, Havelka. Třetiny: 2:1, 2:1, 1:1.