Nejdelší cyklistický podnik u nás, pětidenní non-stop štafeta týmů, přes dva tisíce kilometrů bez zastavení. Unikátnost Metrostav handy cyklo maratonu ale tkví také v jeho otevřenosti. Osmičlenné nebo čtyřčlenné týmy tvoří pestrá paleta lidí. Profíci, hobíci, muži i ženy, dvacetiletí kluci i šedesátiletí veteráni, ale hlavně - lidé zcela zdraví spolu s lidmi s handicapem. Tenhle maraton jezdí i nevidomí cyklisti, vozíčkáři, amputáři, lidé po mozkové obrně. Lidé s těžkým postižením tu stojí po boku zdravých. A aby se dostali do cíle, musí spolupracovat. Je třeba naučit se komunikovat, otevřít se, umět pomoci a umět si o pomoc říct.

Hlavní rozhodčí Martin Nenadál dává červenou kartu Vlastimilu Daníčkovi ze Slovácka.
Novinky v českém fotbale. Liga chystá video a tresty pro simulanty

2222 km dlouhá trasa Metrostav handy cyklo maratonu vede také k nám. Projekt podpořil Středočeský kraj a koná se pod záštitou hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové. 4. srpna budou cyklisté projíždět kontrolním bodem, umístěným na náměstí v Kroměříži. Ve spolupráci s CzechTourism trasa protíná nejvýznamnější barokní památky u nás v rámci „Roku baroka.“ „Chceme být vidět, chceme vzbudit diskusi. Každý z nás by měl mít právo se bavit, sbírat nové zážitky a zkušenosti, mít kamarády, žít naplno, sportovat, pracovat, být prospěšný. A sport je skvělý nástroj toto demonstrovat. Ukázat, že to jde,“ doplňuje Volf.

Organizace Cesta za snem Heřmana Volfa pořádá také další projekty jako ČEZ handy kvadriatlon nebo Pražské léto s Českou pojišťovnou. „Děláme všechno, co se dá. Létáme, plaveme, jezdíme auty, střílíme, učíme sebeobranu, pořádáme zážitkové víkendy, cyklojízdy okolo měst a další větší či menší projekty. Přidat se může kdokoli. Neděláme projekty pro osoby s postižením. Děláme projekty pro všechny, kdo se mají chuť bavit a žít naplno bez předsudků a bariér.“ Přidat se můžete i Vy. Na www.cestazasnem.cz nebo facebooku Cesta za snem.

Jaromír Jágr v dresu Floridy.
Kouč Kralup Zajíc: Jágr může překvapit třeba i Čínou. Kde vidíte legendu vy?