Česká šipková organizace pořádala ve spolupráci s Darts Clubem Mezihoří potřetí samostatné MČR juniorů, žáků a veteránů v klasických šipkách. V Kulturním domě v Mezihoří se sešla konkurence z celé republiky a hlavně účast mládeže byla rekordní. Mladých šipkařů přijelo 30 a veteránů 12.
V soutěži juniorů zvítězil Filip Koky (DC Fanda Sokolov), když ve finále porazil 4:2 Jiřího Srpa (DC Bizoni). Výhrou si tak zajistil nominaci na Winmau World Masters 2008, které se koná v anglickém Bridlingtonu. Třetí místo obsadili Václav Schieferdecker (ŠK Pšov) a Karel Papežík (Výškov). Hráč DC Mezihoří Michal Klápa skončil na sedmém místě.
V juniorkách byla první Tereza Zárybnická (DC 180 Chemik Polabec), která ve finále porazila domácí Terezu Zvárovou 3:0. Pro DC Mezihoří to byla první, ale také poslední medaile na turnaji. Třetí místo obsadila Iveta Nácovská (Mezihoří).
Žákyně vyhrála Denisa Dadová (Benešov), když ve finále porazila Miriam Tran-chi (Soběhrdy) 3:0. Třetí místo obsadily Kristýna Hadáčková (ŠK Zálší) a Nikita Dadová (Benešov).
Soutěž žáků ovládl Jan Horyna (ŠK Drak Brno), když ve finále porazil Kamila Kofroně (ŠK Zálší) 2:1. Třetí byli Martin Hochman (ŠK Drak Brno) a Filip Stejskal (ŠK Zálší). Hráči DC Mezihoří Tomáš a Petr Mihle skončili společně na 13. místě.
Soutěži veteránů dominoval Milan Lorenc (Praha), který ve finále zdolal 4:1 Michela Kooye (Apači). Bronz brali Daniel Prosens (DC Qýčepu) a Pavel Bezůšek (ŠKB Hodonín). Domácí René Bulan starší obsadil slušné páté místo.
„Myslím si, že se turnaj vcelku vydařil. K vidění bylo hodně napínavých a kvalitních zápasů, ale i pár oplakaných proher v dětských soutěžích. Závěrem chci říci, že letošní ročník byl pro DC Mezihoří, co se týče výsledků, nejhorší za posledních šest let,“ dodal mrzutě jeden z organizátorů turnaje Mirek Zvára.
Kompletní výsledky turnaje a fotky jsou na stránkách www.dc.mezihori.sblog.cz

MIREK ZVÁRA


Pozvánka
Jubilejní XV. Mezihoří Open 2008 se koná 2. srpna 2008 a srdečně jsou zváni všichni, kteří si zde chtějí zahrát nebo se jen podívat.