Trenér českých reprezentantů Petri Kettunen vyhlásil: „V této sezoně jsou našimi úkoly práce na systému, který hrajeme, a hledání hráčů. Doufáme, že objevíme další jména vhodná pro národní tým.“

Ani v ženském výběru nebude chybět zástupkyně Mladé Boleslavi. V obraně českého národního týmu nastoupí tradičně boleslavská odchovankyně, aktuálně hráčka Liberce, Klára Leierová. „Samozřejmě se do Boleslavi moc těším, je to pro mě zajímavý návrat domů,“ neskrývá radost z lokace zápasů reprezentační obránkyně. Podle jejích slov půjdou do obou zápasů Češky v pozici favoritek. „Měli bychom tu pozici potvrdit. Slovenky jsou v žebříčku někde na šestém místě, Němky na devátém. Zápas proti Slovenkám bude určitě těžší, ty nám nikdy nechtějí nechat nic zadarmo. V sobotu bychom pak měli být více na míčku. Veškerou přípravu směřujeme k mistrovství světa, tak uvidíme, co nám dva víkendové zápasy ukáží,“ dodává Leierová.

Turnaj odstartuje dnes zápasy ex-federálních rivalů – ženy vyzvou Slovensko do 17 hodin, muži pak začínají ve 20.15. V sobotu pak hrají české ženy s Německem od 16 hodin, muži odvetu se Slováky od sedmi. V neděli je na programu jediné utkání - v 11 hodin dohrají turnaj žen výběry Německa a Slovenska.

121. ročník závodu Praha - Běchovice se poběží o poslední zářijovou neděli.
Běchovice se blíží, v pondělí uzavřou přihlášky