SK Šacung ČNES Benešov 1947 - TJ Slavoj Český Brod 2:6

S torzem týmu vstupoval do středočeského derby domácí celek. Ke zraněnému reprezentantu Doubravovi na lavičku marodů přibyl kapitán Kalas (natržený biceps!) a mimo republiku byl služebně Flaks. Prostor tak dostali fluktuanti. Šacung se i přes citelné oslabení prezentoval před slušnou návštěvou a za ideálního nohejbalového počasí bojovným výkonem, ale k lepšímu vítězství chyběla i trocha štěstí - čtyři sety skončily porážkou o jediný míč. Vývoj duelu tak byl pro domácí hodně krutý, v polovině utkání prohrávali 0:5 po těsných porážkách. Dva další zápasy ale už třetí sety zvládli. Nejprve v singlu Kadeřábek, po něm i trojice Makary, Kadeřábka a Voltra ml. Trojice mladíků, která svůj první zápas podlehla posledním možným míčem, v odvetě už takový výkon nezopakovala a jasně prohrála.

„S výsledkem nejsem spokojen i přesto, že jsme nastupovali v hodně improvizovaných sestavách. Výkon všech hráčů včetně všech fluktuantů byl velmi dobrý. Škoda jen, že jsme několikrát nedokázali dotáhnout koncovky za devítek, průběh by pak mohl být více otevřený," hodnotil utkání trenér Stanislav Voltr st.

TJ Spartak Čelákovice - SK Šacung ČNES Benešov 1947 6:4

Den po derby s Českým Brodem čekalo na benešovský celek další derby, a to na půdě lídra tabulky, který letos začlenil do sestavy jihokorejské hráče, ve své zemi hrající příbuzný sport nohejbalu - Jokgu. I tady se Šacung prezentoval v netradičních sestavách bojovnými výkony, které stačily na přijatelný výsledek, ne však na body. Vedlo se zejména Makarovi s Kadeřábekm, kteří byli u dvou výher z debla a spolu s Voltrem ml. u jedné trojkové. Čtvrtý bod hostům zapsal Voltr ml. v singlu. Za stavu 5:4 se o bod prali Knytl, Voltr ml. a střídající dorostenec Sekera, ale domácí tým překvapení nepřipustil.

„I zde jsme vzhledem k velkému oslabení nejeli do Čelákovic s velkým očekáváním. Výborně ale zahrála polovina sestavy Ríši Makary. Naopak tentokrát fluktuanti a Tomáš Hanuš zahráli špatně a na své soupeře nestačili. Proti předchozím utkáním zahrál slušně Tomáš Sekera. Soupeř na nás zpočátku nasazoval hodně kombinované sestavy. Jak to ale dlouho bylo vyrovnané, ve druhé polovině už hrál v plném složení," řekl trenér Voltr.

Tabulka Extraligy mužů

1. TJ Spartak Čelákovice "A" 7 5 2 0 12 40:21
2. NK CLIMAX Vsetín 6 4 1 1 9 29:20
3. TJ AVIA Čakovice "A" 6 4 0 2 8 30:20
4. TJ SLAVOJ Český Brod 6 3 2 1 8 31:21
5. MNK SILNICE GROUP Modřice 7 2 3 2 7 34:31
6. SK LIAPOR WITTE Karlovy Vary 6 2 2 2 6 25:26
7. SK Šacung ČNES Benešov 1947 6 0 0 6 0 13:36
8. TJ DYNAMO PP České Budějovice "A" 6 0 0 6 0 9:36

MARTIN MARŠÁLEK