ŠACUNG BN – KARLOVY VARY  2:5
(konečný stav série 0:2)

S nadějí vzhlížel Šacung do odvety. Zatímco v lázeňském městě oba týmy předvedly pouze průměrné výkony, tentokrát už mělo utkání velmi slušnou úroveň. Bohužel z domácího pohledu se o to postarali zejména hosté, kteří evidentně byli lépe připraveni, jak takticky, tak fyzicky. Bojovnost však nechyběla ani jedné ze stran.

Úvod utkání přivodil domácím šok. Holub s Doubravou podlehli v deblu J. Medkovi s Bíbrem, taktéž se vedlo Makarovi s Řehákem a střídajícím Kalasem proti Vankemu s Kokšteinem. Šacung se ale probral a ve trojicích ztrátu vymazal. Doubrava, Holub a Stejskal deklasovali J. Medka, Bíbra, Chytru a střídající Babku s Bláhou, podobně se vypořádali Ešner, Kalas a Štěpař s Vankem, Dvořákem, Kokšteinem a alternujícím M. Medkem. V zápase singlistů Doubrava bojoval, ale výhru slavil hostující Babka.

Za stavu 2:3 šli domácí s chutí do trojkových odvet, ale obě ztratili v koncovkách třetího setu. Nejprve Doubravova sestava padla s tou Vankeho posledním možným míčem, poté Ešnerově formaci proti Medkově chyběly míče dva. Hosté zatančili postupový taneček, domácím bylo smutno.

OČIMA TRENÉRA

Hrající trenér benešovského Šacungu Josef Řehák byl po utkání smutný. „Vstup do  utkání se nám vůbec nevyvedl, obě dvojice předvedly doslova bezkrevný výkon. Zato trojice byly z naší strany o mnoho lepší, v této fázi si naopak vybraly slabší chvilku Vary. Následující dva zápasy pak prakticky rozhodly o osudu utkání, kdy jak v singlu, tak i v následné první odvetě trojic jsme padli až v samotném závěru. Za stavu 2:4 to měla naše druhá trojice s rozjetým soupeřem hodně těžké. Bojovala statečně, ale třetí set bohužel zvládla lépe karlovarská sestava, a tak nás po roce opět čeká jen souboj o třetí flek."

A co trenér dodal k celé sérii? „Chtěli jsme pro tuto partu lidí ještě jedno finále. Nepodařilo se. Dle výsledků to vypadalo na jasnou záležitost, ale opět to bylo jen o několika balónech. Vždyť celkem dvanáct setů skončilo výsledkem 10:9, z toho ovšem deset pro soupeře. Dlužno ovšem podotknout, že loni jsme byli finále mnohem blíž. Příčin je celá řada a zdaleka ne všechny souvisí bezprostředně s hrou. Uzavřel bych to tím, že jsme zase o rok starší a pro příští sezónu máme rozhodně o čem přemýšlet."

Výsledky ostatních sérií

Čelákovice – Modřice 5:4 (play-off), Žatec – Čakovice 5:0 (play-out), Zruč-Senec – Vsetín 2:5 (play-out).

MARTIN MARŠÁLEK