ŠACUNG BENEŠOV – ŽATEC 6:4

Šacung bez Makary a Holuba, Žatec bez Peciny a Tirpáka. Absence klíčových opor na obou stranách předznamenala ráz utkání. Hrál se úporný, ale bojovný nohejbal. V úvodních soubojích dvojic Kadeřábek s Kalasem zvítězili, ale Flaks se Stejskalem (nastoupil letos poprvé) a střídajícím Stupkou (premiérový start v extralize) padli. Když poté nezvládli svůj trojkový zápas Kadeřábek, Flaks a Řehák, hosté poprvé a naposled vedli. Srovnání stavu zajistila výhra trojice Kačírka, Kalase a Štěpaře.

Do trháku šli domácí po nepárové části. V ní nejprve Štěpař s Kačírkem zvládli třetí dvojici a poté Kadeřábek zametl se soupeřem v zápase jednotlivců. Když poté Kadeřábkova trojice i s přispěním střídajícího Stejskala udolala soupeřovu formaci, vedli domácí už o tři. Jenže dobojováno nebylo. Kačírkova trojice lepší hostující sestavu nepřehrála a když Kalas s Kadeřábkem padli v první deblové odvetě, remíza byla blízko. Zejména, když v posledním zápase dne musel být střídán ve druhém setu Flaks. Debutující Stupka ale tíhu okamžiku unesl a spolu se Stejskalem rozhodli o celkové výhře domácích barev.

„Na obou stranách chyběli marodi a to se podepsalo na kvalitě. Hlavním pozitivem zápasu tak jsou dva body. Klíčová byla nepárová část, kde jsme konečně vyhráli oba zápasy. Povedl se návrat Petra Stejskala, který prokázal zkušenost a zejména díky němu se otočil průběh druhé trojice. Zdravotní potíže s lýtkem ovlivnily výkon Lukáše Flakse, ale přesto obětavě bojoval. Lepší se i souhra druhé trojice, včetně Davida Kačírka, který sehrál svůj nejpovedenější zápas. Pochválit musím též fluktuanta Stupku, ten si svůj první start v lize vyloženě užíval," okomentoval utkání kapitán Šacungu František Kalas.

1. EXMOST Modřice 4 4 0 0 24: 6 8
2. Čelákovice 4 3 1 0 23:12 7
3. Karlovy Vary 4 3 0 1 20:12 6
4. Šacung ČNES Benešov 4 3 0 1 20:17 6
5. TJ Slavoj Český Brod 4 1 1 2 19:19 3
6. NK CLIMAX Vsetín 4 1 0 3 11:20 2
7. SK Nohejbal Žatec 4 0 0 4 10:24 0
8. Dynamo České Budějovice 4 0 0 4 7:24 0

Na Šacung nyní čeká porce čtyř utkání během deseti dnů, z nichž tři hraje doma. Ve čtvrtek zamíří k derby do Čelákovic, v sobotu hostí doma Karlovy Vary od 14 hodin, ve čtvrtek 8. května přivítá mistra z Modřic od 14 hodin a v sobotu 10. května hostí v derby Český Brod, také od 14 hodin.

MARTIN MARŠÁLEK