Sobotního odpoledního závodu se účastnilo osm jezdců Libor Podmol, Filip Podmol, Martin Koreň, Ondřej Záruba, Zdeněk Fusek, Radek Bílek, Tomáš Lysáček, které doplnil jediný zahraniční borec Alastair Sayer z JAR. Jen nedorazil Petr „Pilník" Pilát, jenž to měl z Pyšel kousek, ale prý byl na dovolené. Škoda, i bez něj předvedla osmička kvalitní podívanou asi tisícovce diváků.

Po kvalifikačních „letech" postupovala do finále jen šestice. První ze hry odpadl Radek Bílek, jenž by měl po operaci kolena ještě tři měsíce rehabilitovat. Jenže nedal na rady lékařů, zaskákal si, ale koleno mu vystavilo stopku. Druhým, kterým dostal před finále do ruky Černého Petra byl Tomáš Lysáček. Diváky nadchly skoky bratra Libora Podmola, Filipa, bývalého motokrosaře, jenž od letošního roku přesedlal k letcům na motorkách.

Před finálovým kolem se skákal ještě vložený závod Best Whip, v němž nakláněli jezdci ve vzduchu motorky, co nejvíce z osy na bok a následně se vraceli do rovné polohy, přičemž se mnohdy divákům zastavoval dech a říkali si, zda se stačí závodníci srovnat. V tomto vynikali dva borci Filip Podmol a Martin Koreň, mezi kterými se porota ve složení Petr Kuchař, Matěj Česák a Marek Rejman, nemohla rozhodnout, a tak dvojice přidávala skoky a nakonec zvítězil jeden ze dvou pořadatelů, Martin Koreň.

Mistrovství zakončil „šťastný" pád Koreně

Po 19 hodině začalo za ideálního počasí finále, v němž předvedla šestice již naplno své umění a vše spělo do zdárného konce bez pádů. Až poslední jezdec celého dne Martin Koreň upadl po doskoku jednoho ze skoků, a tím tak celé mistrovství uzavřel. Naštěstí si „jen" odřel ruku. „Neškubnul s motorkou dostatečně silně, protože i kvůli pořadatelství, už asi neměl tolik síly, a tak nedotočil skok do roviny, jak měl. Má pár škrábanců a pojede asi na šití ruky, ale snad to bude v pohodě," popsal důvod pádu a zranění kolegy Libor Podmol.

Po závodech, které byly protkány doprovodnými programy minibiků, skoky na kolech FMX a uzavřeny rockovým koncertem, byl pořadatel a vítěz Libor Podmol unavený, ale spokojený. „Díky moc všem, kteří se zúčastnili našeho rocknride mistrovství ČR v FMX a hudebního festivalu! Atmosféra byla více než skvělá , ježdění božské a párty nezapomenutelná," děkoval asi tisícovce návštěvníků, muž, který se obával, aby dal trať dohromady s kamarády po čtvrtečním lijáku.

Probuzení do nedělního rána měl Libor Podmol nemilé a rychle vystřízlivěl z příjemné atmosféry, která do té doby panovala: „ Rád bych „poděkoval" zlodejíčkům, kteří mi v průběhu párty ukradli basu s nářadím, spraye Tech-lit a naše „crazykolo". Doufám, že se tím „zadávíte"," napsal na svém facebookovém profilu a dodal: „Kdyby jste je někdo mohl naprášit, byl bych byl moc rád, fakt jim neublížíme."

Výsledky MMČR

1 Libor Podmol - 134,5 finálová jízda
2 Alistar Sayer (mimo soutěž) - 110
3 Filip Podmol - 103 
4 Ondřej Záruba - 92,5
5 Zdeněk Fusek - 90
6 Martin Koreň - 33
7 Tomáš Lysáček - 73 kvalif. jízda
8 Radek Bílek - 42