Kryštof Křížek porazil první dva soupeře především díky větší bojovnosti, po které se rozhodčí při nerozhodném stavu přiklonili na jeho stranu. V posledním utkání se mu podařil výborně chvat seio nage, za který získal wazari a v následném boji na zemi zvítězil držením před limitem na ippon.

Tomáš Pikora prošel soutěží hladce, když v obou zápasech zvítězil na ippon v prvních minutách. Vedení získal v postoji za porazy a utkání ukončoval držením.

Andrea Maršíčková byla stejně suverénní. I ona zvítězila v obou zápasech na ippon před limitem a soupeřku do ničeho nepustila.

Jiří Piskač si odvezl diplom za druhé místo. Prvního soupeře vyřídil během 10 vteřin a další mu nevydržel vzdorovat více jak minutu díky chvatu o soto gari na ippon. V rozhodujícím utkání se snažil, ale fyzicky silnější soupeř vyhrál díky kontrachvatům.

Petr Pokorný a Michal Maršíček obsadili třetí místa. Pro oba to byl první start ve vyšší věkové kategorii. Maršíček se v prvních dvou utkáních nedokázal prosadit proti fyzicky silnějším soupeřům. Další dva protivníky však díky zlepšenému výkonu a především větší bojovnosti porazil. Stejný průběh turnaje měl i Pokorný. I jemu se v prvních zápasech nedařilo. Zlepšení v závěru a zejména vítězství v posledním utkání turnaje mu přineslo posun na třetí místo.

ALEŠ PIKORA