Kdy začal ženám letní dril a z čeho se skládala příprava na novou druholigovou sezonu?

V červenci probíhala individuální příprava. Společně jsme začali trénovat od srpna. Trénovali jsme dvakrát týdně v hale a jednou chodily holky do posilovny. V hale jsme střídali nabírání fyzické kondice s laděním střelecké formy. Letos jsme vynechaly klasické soustředění, protože jsme se v žádném termínu neměli šanci sejít v dostatečném počtu. I přesto věřím, že tým je na nadcházející sezónu připraven.

Jak děvčata „kousala" chodit o letních měsících do haly místo k vodě?

Tréninky většinou probíhaly v podvečerních hodinách, takže s docházkou nebyl problém.

Nastaly změny v kádru?

Bohužel se náš kádr trochu zúžil. Kvůli dlouhodobým zraněním s námi nezačne sezónu Bára Karmazínová a ani u nás již nebude hostovat Michaela Strnadová. Kvůli zdravotním problémům také nebude hrát Irena Smetanová.

Stále spoléháte jen na děvčata z benešovského regionu?

Ano, spoléháme na benešovské hráčky. Tým by měly v sezóně podporovat tři až čtyři holky z družstva juniorek.

Sehráli jste přípravná utkání nebo jdete do sezony naostro?

O víkendu nás čeká ostrý start. Sezóna letos začíná dost brzy, takže jsme žádná přípravná utkání nestihli.

V loňské sezoně jste se dostali do play off první ligy. Letos budete bojoval ve druhé lize. Jaké máte cíle?

Výsledkové cíle jsou hrát o přední příčky v druhé lize. Přidal bych ještě basketbalový cíl a tím je rozehrání juniorek v ženských soutěžích, aby mohly být stále platnějšími členkami týmu.

Osobně vám již probíhá i příprava s druholigovými muži, u kterých děláte kapitána. Jak tréninky s přibývajícím věkem snášíte a musíte se v hlavě přemlouvat, abyste je udělal na sto procent?

S tréninkem takový problém není, když už je člověk na tréninku, tak prostě maká. Trochu problém mám přinutit se do individuální přípravy, to je každý rok těžší a těžší.

Pokud máte s ženami trénink před muži, nejste na tréninku s muži po psychické stránce unavený?

To ani ne. Prvních pár minut potřebuji na přepnutí do tréninkového „módu", pak už je příjemné soustředit se sám na sebe. Pomáhá mi to vyčistit si hlavu.

Jste učitelem, trénujete druholigové ženy a hrajete za druholigové muže Benešova. Jak to všechno skloubíte dohromady?

Týden mám docela nabitý, to je pravda. V obou týmech je ale skvělá parta lidí a spolupracovat s nimi je radost, takže mě to baví. Akorát v pátek jsem vždy v šoku, jak ten týden rychle utekl.

Jak jste vůbec prožil letní, prázdninové měsíce z osobní stránky a stihnul jste i dovolenou?

Prázdniny jsem si užil a jezdil hlavně po Čechách. Zahrál jsem si pár streetballových turnajů. Užil jsem si sluníčko, takže si rozhodně nemůžu stěžovat.

Chtěl byste ještě něco dodat?

Rád bych pozval čtenáře na basketbalové zápasy v ZŠ Dukelská. Aktuální hrací časy jsou vždy k nalezení na www.bcbenesov.cz.