„Zápasy jsme odehrály s mladýma holkama, které získávaly zkušenosti a rozhodně mě nezklamaly. Beru to jako velkou investici do budoucnosti a s přístupem všech hráček jsem byl spokojený," vidí kouč v porážkách spíše pozitiva.

HLUK – VLAŠIM 6:3

Stejnou porážku utrpěly vlašimské hráčky i doma, když nastoupily v nejsilnější sestavě. Tentokrát byla z prvního zápasu jen Poláková, která získala dva body, nemocnou Keroušovou nahradila Stará a za Šopovou nastoupila poprvé v extralize kadetka Dagmar Pěnkavová. Domácí ženy, které jsou na čtvrtém místě, se nakonec trochu nadřely, přesto zvítězily 6:3.

„Na zápas jsme jeli bez naší jedničky Hanky Šopové, kterou nahradila kadetka Dáša Pěnkavová, pro níž to byla premiéra a hned málem úspěšná, když měla dva mečboly proti Štikové. Škoda, že alespoň jeden neproměnila, mohli jsme bojovat o remízu. Verča Poláková dělala s přehledem dva body, když prohrála jen s reprezentantkou Kučerovou, Stará porazila Štikovou. Ostatní zápasy byly nad síly našich holek," zhodnotil zápas Luboš Pěnkava a dodal: „Porážka mě nemrzí. Vidím to spíše jako velký přínos pro Starou a Pěnkavovou, které získávaly v extraligové atmosféře nové zkušenosti."

BŘECLAV – VLAŠIM 6:0

Ve stejné sestavě nastoupila vlašimská děvčata i druhý den proti prozatím druhému celku soutěže Břeclavi, který jim v plné sestavě nedal moc šancí na úspěch. Rytířky zpod Blaníka sice neudělaly ani bod, ale v zápasech nepropadly.

„Břeclav se tahá s Hodonínem o mistra extraligy a nastoupila v plné síle s Ellö, Gaponovou a Baravok, což byla pro Starou a Pěnkavovou velká škola. Verča Poláková držela se soupeřkami krok a prohrávala v koncovkách, škoda zápasu s Ellö, když za stavu 1:1 nedotáhla do úspěšného konce vedení 10:7," dodal k utkání Pěnkava a poznamenal k víkendu: „Čekají nás doma dva důležité zápasy, v sobotu s posíleným Havířovem a v neděli s SK Dobré, do kterých postavím k Šopové a Polákové, Jírovou a uvidíme, jestli to pomůže."