Benešovský judista, věkem ještě junior, dosáhl svého největšího úspěchu. Na cestě turnajem porazil i medailistu z M ČR Sedmidubského z USK Praha. Zpočátku prohrával, ale v polovině utkání se mu podařil chvat, díky kterému soupeře porazil na ippon. Ve finále podlehl Jan Pikora těsně rozdílem jednoho chvatu dalšímu závodníkovi USK Praha a exmistru ČR juniorů Václavovi Černému.

V Chomutově se na třetím turnaji Českého poháru žáků a dorostu nikdo z šestice benešovských judistů neprobojoval na stupně vítězů. Nejdále se dostal Matěj Benák, který obsadil sedmé místo. Po nešťastné úvodní prohře dokázal dalšího soupeře bleskově porazit, ale v následujícím kole po těsné prohře skončil.

Deváté místo obsadili Josef Kahoun a Tereza Dederová. Oba také dokázali jednoho soupeře v opravách porazit, ale další byl již nad jejich síly. Tomáš Pikora po dvou prohrách obsadil 11. příčku. Jakub Maršíček a Lukáš Novák po prohrách v prvním kole již do dalších bojů nezasáhli.

V Novém Bydžově se na mezinárodním turnaji pro předžákovské a žákovské kategorie (450 závodníků a závodnic) probojovala pětice benešovských judistů na stupně vítězů.

Adéla Pospíšilová statečně vzdorovala slovenské soupeřce a stříbrná medaile jí byla odměnou za velkou bojovnost. Bratři Ondra a Jakub Slaninovi postupovali z bojů ve skupinách po dvou výhrách a jedné prohře ze druhých míst. V následném pavouku byli vyřazeni v semifinále, a tak si odvezli bronzové medaile.

Mezi mladšími žákyněmi si podobně vedla Míša Čuříková. Ve skupině prohrála s pozdější finalistkou těsně jen rozhodnutím rozhodčí. I jí prohra v semifinále přisoudila bronz. Třetí byla také Tereza Dederová, jenž postoupila ze skupiny do následného pavouka, kde podlehla pozdější vítězce.

Další benešovští judisté se již na stupně vítězů neprobojovali. V přímém zápase o medaili podlehli soupeřům Josef Kahoun a Honza Koreš. Oba podali velmi dobré výkony a medaile jim unikla jen těsně. Sedmá místa obsadili Jakub Maršíček a Adam Filip, kterému k lepšímu umístění nepomohli ani tři vyhrané zápasy.

Jakub Dvořák, Jan Černota , Martin Dedera, Jáchym Slánský, Vojta Kopřiva, Jan Kahoun a Danielka Čuříková se snažili, ale soupeři byli tentokrát nad jejich síly.

ALEŠ PIKORA