V sobotu jste domácí zápas s předposledním Třincem sledoval jen ze střídačky. Vypadlo to, že jste se k výhře protrápili…

Přišlo mi, že jsme se podvědomě těšili a šetřili na Kladno. Hrál se divný hokejbal, ve kterém jsme měli problém dát gól. Celý zápas tak byl výsledkově vyrovnaný a jsme rádi za jeho zvládnutí.

Zastoupil vás Michal Šupík. Jak hodnotíte jeho výkon?

Nebyl to pro něj lehký zápas. Měl několik těžkých zákroků, čelil i trestnému střílení a vychytal další nulu, což je paráda.

V neděli jste již ve šlágru kola na hřišti úřadujícího mistra Alpiqu Kladno byl v brance a po výborném výkonu jste vyhráli 6:3. Jak jste zápas viděl?

Bylo to super a náš nejlepší zápas v sezoně. Neuvěřitelně nám vyšel vstup, kdy jsme dali dva góly, ubránili minutu ve třech, dali hned třetí gól a v 6. minutě vedli 3:0. Bylo nám jasné, že zápas asi nevyhrajeme 7:1, protože Kladno má svoji kvalitu. Přesto jsme trochu polevili, soupeř náskok stáhl a měl šance i na vyrovnání. Od druhé třetiny jsme opět zapnuli, výsledkově zápas rozhodli a ve třetí třetině již výhru pohlídali.

Vypadalo to, že hrajete na rybáře. Rychle jste dali tři góly, potom domácím povolili dva góly, aby jste ve druhé třetině zase zasekli a dalšími třemi rychlými góly zápas rozhodli…

Na jejich stránkách psali, že z Vlašimi foukly dva gólové tajfuny, tak to asi tak vypadalo.

Jak jste si zachytal?

Docela dost. Měli hodně šancí a přesilovky nebezpečné. Dostal jsem tři góly, což není málo, ale proti Kladnu se těžko vychytá nula.

Kdy jste se zapotil nejvíc?

Za stavu 3:2 zasouval hráč zpoza kasy míček do branky, propadl mi výstrojí a skákal po brankové čáře. Nevěděl jsem kde je a kluci ho naštěstí uklidili pryč.

Pomohlo vám, že jste v sobotu s Třincem nehrál a šetřil na neděli síly?

Určitě jsem si rád před těžkým zápasem odpočinul.

Hokejbal se prý hrál výborný a bylo v něm vše, co fanoušek očekává…

Zápasy s Kladnem jsou pro nás vždy prestižní. Tento byl tvrdý, se strkanicemi, šancemi a góly. Jen bylo prý méně lidí než na Československém Superpoháru Kladna proti Nitře, což je škoda. Zápas si zasloužil asi větší návštěvu, ale na poměry hokejbalu bylo lidí víc než normálně.

V úvodu sezony to vypadalo, že vás prohra ve čtvrtfinále Světového poháru rozhodila, když jste hned v prvním kole prohráli doma na samostatná střílení s Pardubicemi. Jenže poté jste se rozjeli, už jen vyhráváte a vedete extraligu se šestibodovým náskokem…

I na svěťáku jsme hráli dobře, jen nám nevyšlo střelecky čtvrtfinále. S Pardubicemi se projevila na nás únava z poháru. dali jsme se ale rychle dohromady a devět zápasů v řadě vyhráli, což je super.

I posily vám zapadly do soukolí..

V závěru loňské sezony jsme měli zraněné hráče, hlavně v obraně. Po příchodu Petra Švandy a Honzy Blaška se obrana vyztužila.

Pomalu a jistě kráčíte za extraligovým titulem …

Zápas podzimu s Kladnem byl sice hezký, užili jsme si ho, ale určitě není potřeba z něj dělat nějaké závěry. Loni jsme také vyhráli základní část a jak to nakonec dopadlo (pozn. vypadnutí v semifinále s Kladnem).

V sobotu vás čeká desáté Kovo Praha. Nemáte strach, že zápas podceníte?

Doufám, že ne, i když se to někdy po parádně odehraném zápase stává. Věřím, že utkání zvládneme a prodloužíme vítěznou šňůru.