„Po roční odmlce a mateřské dovolené nastoupila Hanka Šopová, dále hrála zkušená Verča Poláková, mladá Míša Keroušová a ještě jsou v kádru Monika Jírová a Kateřina Stará, která nastoupila v neděli na jeden zápas proti Břeclavi,"nastínil trenér Vlašimi Luboš Pěnkava kádr do sezony.

SKST VLAŠIM –  HLUK     3:6

Ve velmi vyrovnaných duelech tahaly za kratší konec provazu  vlašimské hráčky.

„Zápas byl dramatický a pro diváky super, i když jsem očekával návštěvnost větší, přesto udělali lidé skvělou atmosféru.  Bohužel nám chybělo štěstíčko, když jsme prohrály čtyři zápasy v koncovkách 2:3, kdy jsme několikrát vedli 2:1," smutnil kouč Pěnkava a dodal k výkonu hráček: „Premiéru si odbyla Hanka Šopová, na které se moc pauza  neprojevila. Všechny utkání odbojovala, ale dva se Štikovou a Jančovou prohrála 2:3, kdy jí  chyběl v závěrech důraz. Porazila ale po famózním výkonu reprezentantku Kučerovou 3:1. Verča Poláková zahrála super, porazila Jančovou a Kučerovou, což je pro mě ohromné překvapení. Je však škoda, že nezvládla koncovku s loňskou juniorkou Štikovou. O porážkách Míši Keroušové se Štikovou a Jančovou 2:3 rozhodlo, že byla zbrklejší a závěry zápasů uchvátala. Prohra mě mrzí, v duchu jsem počítal s remízou, holky šly nadoraz, ale štěstíčko nám nepřálo."

SKST VLAŠIM – BŘECLAV    2:6

Proti mistru České republiky se podařilo domácím hráčkám Keroušové a Šopové porazit jen juniorku Janků. Proti Ukrajince Gaponové a Maďarce Ello si ani neškrtly.

„V týmu soupeřek zůstala Maďarka Ello a posílil se o velmi dobrou ukrajinskou obranářku Gaponovou, která holkám nedala šanci. Přes juniorku Janků  jsem si myslel, že uděláme tři body, ale nakonec byly jen dva. V posledním zápase, když jsem věděl, že není šance na úspěch, vystřídal Hanku Šopovou za Kateřinu Starou, která si zahrála proti obranářce," poznamenal k zápasu Pěnkava.
Kouč Vlašimi ukázal na cíle do sezony. „Chceme se zachránit, ale věřím, že se budeme pohyboval ve středu tabulky. Smyslem klubu je, aby vedle zkušených hráček vyrůstaly mladé holky, které mají dobrý vzor v bojovnicích Hance Šopové a Verče Polákové."