OL. MĚLNÍK – ARSENAL BN 6:5

Do zápasu vstoupil favorizovaný Mělník lépe a rychle se díky Gabčovi ujal vedení. To ho ale jakoby ukolébalo a Arsenal domácí trestal, když Charvát, Haas a V. Pohorský po pěkných akcích otočili na 1:3. To nevydržel domácí kouč Šuba a vzal si time out, po němž domácí snížili střelou z deseti metrů po zemi. Mělničtí se snažili vířivým pohybem a kombinací dostat se na kobylku Arsenalu, ale ten dobře bránil a co prošlo polapil Kondrát. Navíc v závěru poločasu se pěkně trefil z trestného kopu Charvát a dal Arsenalu do kabin dvoubrankový náskok, který podržel v závěrečných vteřinách i Kondrát při domácím sóle.
„Na horké půdě v Mělníku jsme sice rychle prohrávali, ale hráli obětavě, dobře bránili a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Místy jsme i domácí zatlačili, navíc jsme proměňovali šance a do poločasu jsme vedli o dva góly. A tak právem nás to vedlo, že můžeme myslet na bodový zisk," dodal k prvnímu dějství trenér Benešova .

I po přestávce bušili domácí do hostující hradby, ale dlouho marně. Přesto se jim podařilo snížit na 4:3. Následně se nechal hloupě vyloučit Šimáček a Mělník z přesilovky vyrovnal na 4:4. „Byl to zlomový moment, který hráče ovlivnil," povzdechl Otto Kovář.

V hektickém závěru domácí tři minuty před koncem získali po doraženém míči desetimetrového kopu Gabča vedení, které ještě po rohu a následném voleji navýšili na 6:4. Jenže hosté nesložili zbraně a V. Pohorský tečoval do sítě střelu Šindeláře. V posledních vteřinách přišel nejhezčí moment zápasu, ve kterém byl Arsenal blízko vyrovnání, ale nádherné nůžky Haase skončily na břevně mělnické branky.

„Do poslední chvíle jsme bojovali o body, hráli jsme dobře, ale chybělo trošku štěstí, když nám v posledních vteřinách po střele do břevna chybělo pár centimetrů k remíze, abychom v Mělníku urvali alespoň bod," poznamenal benešovský kouč.

Branky Arsenalu: Charvát 2, V. Pohorský 2, Haas. Rozhodčí: Vaněk. ŽK: 1:2. ČK: Šimáček (A). Poločas: 2:4.

Arsenal Benešov: Kondrát – Lukáč, J. Pohorský, Šindelář, Charvát, Haas, V. Pohorský, Šimáček.