OREL PŘELOUČ – SK FLORBAL BENEŠOV 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Úvod utkání ukázal, že se nebude hrát příliš pohledný florbal, ale spíše „silová přetahovaná“. Benešovští šli již ve druhé minutě do vedení díky brance Vojtíška. V následujících minutách se hra přelévala ze strany na stranu. Domácím se podařilo srovnat stav, když benešovští florbalisté byli málo důrazní před vlastní svatyní. Žlutomodří však přiložili pod kotel a díky brankám Marka Garreise a Vojtíška odskočili a vytvořili si dvoubrankové vedení - 1:3. 

Do druhé části hráči Přeslouče vlétli a byli rozhodně pohyblivější než v úvodu utkání. Branku se jim však vstřelit nepovedlo. Naopak vedení Benešova navýšil mladík Jan Pavlíček.

V závěrečné části se trefil Benačan a hosté si drželi vcelku poklidný náskok 5:1. Následně se domácím povedlo snížit z trestného střílení. To však nic nezměnilo na tom, že Benešov přivezl z Přelouče vítězství a postoupil tak do čtvrtého kola poháru.

„V zápase jsme narazili na nepříjemného soupeře, který využíval velkého důrazu před oběma brankami. Naštěstí se nám podařilo brzy skórovat a po většinu zápasu hrát podle našich představ. Hlavně v začátcích třetin představoval soupeř velké nebezpečí. Bylo znát, že je na hřišti zcela nový tým," dodal k utkání trenér Benšova Martin Mičlo a poznamenal: "Jsem rád, že se naše „mladé pušky“ ukázaly v dobrém světle, a že do budoucna by mohly být dobrou náhradou za hráče, kteří před letošní sezonou odešli. Stále nás čeká spousta práce, ale myslím si, že máme dobře vykročeno a je potřeba pokračovat v dalších krocích vpřed. Děkuji hráčům za povedený výkon.“

Branky (asistence) Benešova: Miloš Vojtíšek (Tomáš Pícha), Marek Garreis (Pavel Hýbek), Miloš Vojtíšek (Tomáš Pícha), Jan Pavlíček (Kryštof Garreis), Ondřej Benačan (Pavel Hýbek).

Benešov: Lukáš Brož - Pavel Kubásek, Pavel Hýbek, David Lukáš, Ladislav Vorel, Tomáš Pícha, Miloš Vojtíšek, Kryštof Garreis, Marek Garreis, Ondřej Benačan, Ondřej Novotný, Jan Pavlíček, Vojtěch Pavlíček.

Čtvrté kolo poháru se bude konat v Benešově 26. září 2017 od 20 hodin. Prvoligový tým BLACK ANGELES je bezesporu velmi kvalitní a ambiciózní tým. Je také jednoznačným favoritem utkání. "My však nedáme pražanům ani metr zadarmo," hlásí hráči, kteří si přejí, aby je přišlo podpořit, co nejvíce fanoušků. 

PAVEL KUBÁSEK