V konkurenci 32 mužských singlistů se na šampionátu představila trojice benešovských hráčů. Pro Ondřeje Pachmana se stala konečnou už základní skupina. Lépe se vedlo druhému zástupci Šacungu, Václavu Kadeřábkovi. Ze základní skupiny postoupil ze druhé příčky do osmifinále, kde však na vsetínského Plachého nestačil a podlehl 0:2. Čest tak zachraňoval zkušený Doubrava a úspěšně.

Cesta za bronzem Jiřího Doubravy

„Trenér určil, že jako áčko bude Vašek Kadeřábek, já byl béčko. Kupodivu jsem neměl moc těžkou skupinu, s výjimkou juniorského mistra světa Vedrala. Všechny jsem ale porazil. Z prvního místa jsem narazil na překvapení turnaje Kalouse z Čakovic. Na to, jak je mladý, hrál velmi zkušeně. Rozhodla moje větší trpělivost v koncovce i nezbytné štěstí. Ve čtvrtfinále mě čekal těžký soupeř, karlovarský Babka, se kterým se potkáváme dost často. Každý zápas s ním je hodně těžký a vyrovnaný. Je to spíš psychologická bitva. Mě ale zřejmě nemá moc v oblibě, protože poslední dobou se mi ho daří vždy něčím zaskočit. A povedlo se to i teď," okomentoval cestu do semifinále Jiří Doubrava a našel příčinu, proč prohrál cestu do finále: „V semifinále s pozdějším vítězem celého turnaje Kolenským první set rozhodla moje chyba, kdy jsem vedl 8:6 a nedokázal si zpracovat lehký míč soupeře. Ve druhém setu mě doslova upinkal. Zvolil na mě nízký servis bez odskoku, já si nechával příjem nízko, byl jsem daleko od sítě a těžko zakončoval. On je mistr v tom, že dokáže hrát dlouhé výměny, vrací všechny míče. Dokáže udělat body i z těžkých pozic."

Doubravu těšil alespoň bronz. „Výsledek zápasu o bronz byl pro mě určitým zadostiučiněním za prohraný finálový duel s Modřicemi v extralize, který se hrál právě tady v Nymburce. Na Mrákavovi bylo vidět, že je zklamaný ze semifinálového vyřazení a měl toho dost. Tím, že hrál své semifinále až po mně, jsem se více stačil oklepat. Navíc přece jen jsem spíše trojkový a dvojkový hráč. Koncentroval jsem se na hru, udělal jsem minimum chyb a medaile vyšla. Může být ze singlu pro mě poslední, protože v této disciplíně je špička hrozně vyrovnaná a dorůstají další hráči, kteří se na singl specializují."

Konečné pořadí

1. Kolenský (TJ Spartak Čelákovice)

2. Karel Hron (PKS okna Žďár nad Sázavou)

3. Doubrava (SK Šacung ČNES Benešov 1947)

4. Mrákava (TJ Sokol SDS Exmost Modřice).

MARTIN MARŠÁLEK