BC BENEŠOV – BK KRALUPY 46:33

Domácí vstoupili do utkání svižně a koncentrovaně a v polovině čtvrtiny vedli 6:0. Hosté však díky oddechovému času Benešáky přibrzdili, kteří vypadli z rytmu a po první části byl stav 10:11.

Druhé dějství nabídlo více bojovnosti a urputnosti než basketbalové krásy. Domácí neproměňovali koše a lehce ztráceli míče a hosté měli zataženou zónovou obranu, a tak v poločase byl stav 20:20.

Jestli druhá čtvrtina nabídla bojovnost a nepřesnosti, tak třetí část byla festivalem zmaru, chyb a zahozených šancí. Ani jeden tým se nebyl schopen prosazovat a více než dobré obrany, dominovaly ztráty, a tak byl chudý stav 26:25.

Závěrečná čtvrtina přinesla přeci jen zlepšení z domácí strany. Rychlý přechod do útoku, agresivní obrana a především proměňování lehkých pozic mělo nakonec za následek jasnou výhru 46:33.

„Musím říct, že pro nás trenéry ani pro diváky to nebyl pohledný zápas. Přesto musím kluky pochválit, že i když se jim vůbec nedařilo, tak nesklopili hlavy, celou dobu bojovali, což nakonec přineslo kýženou výhru," měl radost trenér Benešova Tomáš Masár.

Body Benešova: T. Procházka 14, Marek 12, Hoang 4, Škoda 4, Proskovec 4, Růzha 4, Říha 2, Hrdý 2. Trestné hody: 9:5. Fauly: 18:11. Čtvrtiny: 10:11, 10:9, 6:5, 20:8.

BC BENEŠOV – BK PŘÍBRAM 62:50

Od prvních minut diktovali domácí tempo hry a udržovali si mírnou převahu, jak na palubovce, tak i ve vedení (16:12). Ve druhém dějství pokračovali chlapci od Konopiště v dobré hře a navyšovali vedení. Když už se zdálo, půjdou do kabin s dvouciferným vedením, přišel krátký výpadek koncentrace, čehož hosté využili ke snížení. Jenže poslední minuta zase vyšla domácím (5:0), a tak byl stav v poločase 31:22.

Vstup do druhého poločasu domácím nevyšel podle představ a rychle inkasovali pět bodů. Jenže vzkříšení hostů domácí razantně odmítli, rychle odskočili na 39:29 a zdálo se být rozhodnuto. Jenže přišel další výpadek Benešova a Příbram stav otočila na 39:41. Kritické chvíle, ale domácí rychle překonali třemi body.

V poslední čtvrtině ale zopakovala benešovská devatenáctka poslední část s Kralupy a soupeře převálcovala (20:9). Dokázala tak díky zvládnutému závěru slavit druhou víkendovou výhru nad favoritem.

„Chtěl byl kluky opět pochválit za příkladnou bojovnost a vůli po vítězství. Třicet minut nám to opět nešlo, ale v závěru jsme znovu dokázali, že basket hrát umíme a i když se nedaří, tak bojovnost nám může přinášet výhry a nebýt zase našich špatných šestek, mohla být výhra i vyšší," chválil Tomáš Masár tým, který došel za výhrou díky srdíčku.

Body Benešova: T. Procházka 16, Říha 14, Škoda 12, Hoang 8, Marek 8, Hrdý 3, Proskovec 1. Trestné hody: 33:13. Fauly: 13:27. Čtvrtiny: 16:12, 15:10, 11:19, 20:9.

TOMÁŠ MASÁR