TJ Sokol Benešov - TJ Jiskra Zruč nad Sázavou

3:0 (-23, -21, -23), 3:0 (-12, -15, -19)

Do nové sezóny nastoupil Benešov po intenzivní letní přípravě a také s mírně pozměněným systémem hry. Zejména pro zkvalitnění přihrávky a zlepšení obrany v poli byla stabilně zapracována pozice libera, kde se nově představil M. Janák. Na druhou stranu nemůže benešovský tým počítat s některými zraněnými hráči.

V prvním utkání byla na hře domácího celku znát určitá syrovost a nervozita daná úvodem sezony, což vyústilo ve zbytečné nevynucené chyby a nepřesnosti zejména v obranné činnosti. Všechny tři sety se tak dostaly až do vyrovnané koncovky, kde ale již benešovský tým nepřipustil žádné další zaváhání.

Druhý zápas byl jednoznačnou záležitostí benešovských volejbalistů, kteří svoji hru výrazně zpřesnili a zvýšili nasazení při obraně na bloku a v poli.

V obou utkáních benešovský tým využil nejen hráče základní sestavy, ale také  ze střídačky, kteří významnou měrou přispěli k vítězství.

TJ Sokol Benešov: Jo. Bartůšek, P. Kočí, J. Hlavnička, M. Boháč, Ja. Bartůšek, J. Kyselka, P. Řehák, V. Votruba, M. Janák

Příští dvojzápas sehraje Benešov v tradičním derby na palubovce Vlašimi v sobotu 14. října od 10 a 14 hodin.

PETR ŘEHÁK