SK Šacung ČNES Benešov 1947 B – NK Janovice nad Úhlavou 5:3, 4:5, 3:5 (konečný stav série 1:2)

Po výhře na domácí půdě Benešovští odcestovali do Pošumaví bez smečařských opor Stupky a Chejna. I přesto mohli pomýšlet na výhru. Zpočátku dominovali domácí borci, kteří vedli 3:1, jenže hosté zabrali a trojicí výher nepříznivý vývoj obrátili. Na celkovou výhru tak stačilo vyhrát jednu z obou odvetných dvojic. Ty však hosté trestuhodně ztratily vlastními chybami v koncovkách.

„Od výhry nás dělily pouhé tři míče. Když jsme otočili na 4:3, už jsem nevěřil, že bychom to ještě mohli pustit. V rozhodujících balonech koncovek jsme ovšem dokázali vyrobit žákovské chyby a soupeř je potrestal. Výhra mu spadla do klína," zhodnotil souboj trenér Martin Maršálek.

K rozhodujícímu třetímu utkání série Šacung nastoupil v bídném složení, kdy se k chybějícímu Chejnovi a Stupkovi přidal i třetí smečař Vaníček. Ani soupeř nebyl kompletní a zpočátku se v Benešově dařilo domácím držet hosty na uzdě. Za stavu 2:2 přišly velké chvíle singlisty Voltra, který soupeře zcela deklasoval. Jeho výkon nabudil i domácí odvetné trojice. Domácí trojky to nabudilo a obě spěly k výhře. Pak však přišel totální zmar.

„Naše první trojka Pacovského, Truce a Voltra vyhrála 10:4 první set a ve druhém měla v koncovce pohodový tříbodový náskok. Pak však ztratila soudnost, set ještě ztratila a ve třetím setu naprosto zkolabovala. Druhá trojka Patáka, Hanuše a Kielera hrála svědomitě a ve třetím setu měla čtyři mečboly. Jenže následoval další těžko uvěřitelný kolaps," popsal klíčové momenty utkání trenér Maršálek.

Domácí pochopitelně takový vývoj zaskočil, a když Hanuš s Trucem prohráli o balon první set odvetné dvojky, ve druhém už na další odpor nenašli vnitřní sílu.

„I bez našich smečařských opor ve druhém a třetím utkání jsme stáli na výhru. Příjemným překvapením pro mne byly výkony čtveřice Voltr, Truc, Hanuš, Kieler, která zahrála nad poměry celou sérii a dalo se na ní stavět. Ostatní hráči střídali dobré výkony se slabšími a to nemělo stačit. Přesto všechno jsme v Janovicích i doma mohli a měli vyhrát, jenže jsme se nabídky zalekli a naložili s ní tím nejhorším způsobem," okomentoval Maršálek nešťastnou sérii.