DÉMONI ČESKÁ LÍPA – ARSENAL BN 15:4

Vražděním neviňátek se stal první poločas. Démoni doslova uhranuli hráče Arsenalu, stříleli jeden gól za druhým a zastavili se na čísle jedenáct. Domácí byli rychlejší, dobrou kombinací rozebírali hosty a dohrávali akce až do „kuchyně". Kromě branek nastřelili ještě několikrát konstrukci Babkovy branky. Hosté jen sporadicky překročili polovinu a mohli vstřelit i čestný úspěch, ale v tom Šindelářovi, Šimáčkovi a V. Pohorskému zabránil brankář Michálek. Nejhezčí moment Arsenalu v první části předvedl trenér Kovář, jenž po rozehrání ze středového kruhu přeloboval brankáře, ale míč skončil na břevně.

Do druhého poločasu si dali hosté úkol nedostat více jak dvacet branek a vsítit alespoň dvě, a to se povedlo. Hra hráčů Arsenalu se hlavně v obraně zlepšila a i díky větší liknavosti domácích při bránění, se podařilo hostům Šimáčkem po sóle a Šindelářem z trestného kopu snížit na 11:2. Kaňkovský o chvíli později zase upravil skóre na desetibodový rozdíl. Následně, na zápas nevídaně, nepadl osm minut gól. Hosté stále dobře bránili a domácí, když už se dostali ke střele, zastavil jí Babka. Až ve 36. minutě se měnil stav po pěkné ráně V. Pohorského, která se odrazila od tyče do branky. Jenže Demke, nejlepší hráč a střelec pěti gólů Kýček a Kaňkovský upravili až na 15:3. Poslední slovo měl při domácí power play hostující V. Pohorský střelou do prázdné branky.

„V sestavě, ve které jsme přijeli na zápas, jsme neměli moc šancí uspět. To se potvrdilo, i když jsme nečekali, že v prvním poločase dostaneme jedenáct branek. Ve druhém domácí polevili, my jsme se naopak zlepšili bránění a podařilo se nám vstřelit čtyři branky, a tak debakl alespoň zmírnit. Jsem rád, že jsme zápas po první půli nezabalili a dohráli ho se ctí," poznamenal k utkání trenér Arsenalu Benešov Otto Kovář, jenž musel opět na plac, ale pro natažený sval zápas nedohrál a ještě dodal: „Na vysokou prohru musíme rychle zapomenout a dobře se připravit na důležitý zápas s Turnovem."

Branky: 2. Bejda (Kubelka), 3. Demke, 6. Kubelka (Bažant), 8. Kýček (Kaňkovský), 9. Jäger, 11. Bažant (Kýček), 13. Kýček, 15. Kýček (Demke), 17. Kaňkovský (Kýček), 18. Kýček (Bejda), 20. Bejda (Kubelka), 28. Kaňkovský (Jäger), 37. Demke, 37. Kýček (Bejda), 39. Kaňkovský (Bažant) – 24. Šimáček (Babka), 26. Šindelář, 36. V. Pohorský (Charvát), 40. V. Pohorský. Rozhodčí: Čurda, Dragoun. ŽK: Bažant, Kaňkovský – Kovář. Poločas: 11:0.

Arsenal Benešov: Babka – Šindelář, V. Pohorský, Charvát, Šimáček, Kovář, Lukáč.