Podle mluvčího ČD byla osoba nalezena strojvedoucím, který projížděl ve směru od Tábora na Prahu, ale zatím není jasné, kdy a který spoj osobu srazil a usmrtil. Upřesňující informace poskytl Benešovskému deníku mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. „Událost se stala už kolem sedmé hodiny ráno, kdy došlo ke střetu rychlíku jedoucího z Českých Budějovic do Prahy s osobou, která byla na místě usmrcena. Na místě vyšetřují událost jen policisté, Drážní inspekce na místě není, pohlaví usmrceného člověka informace z místa zatím neupřesnily,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Takhle dopadlo předjíždění u Konopiště v místě, které k tomu nebylo vhodné. Obě vozidla jela ve stejném směru, od Benešova ke Konopišti.
Díky přibrzdění cisterny dostal řidič osobáku šanci

Na místě nehody pracovali také profesionální hasiči z Benešova a také ze Sboru dobrovolných hasičů Votice. „Místo události jsme zabezpečili," doplnil mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Událost zkomplikovala celkový provoz na železniční trati „Byla kvůli tomu zavedena náhradní autobusová doprava," potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Těsně před polednem byl provoz obnoven bez omezení.

K události se vyjádřila i tisková mluvčí státní policie z Benešova Veronika Čermáková, která potvrdila čas i místo nehody. Benešovští kriminalisté na místě vyšetřovali již od ranních hodin. „Přijali jsme oznámení o střetu osoby s vlakem v dopoledních hodinách. Osoba je zatím neznámé totožnosti. Policií byla nařízená soudní pitva, po které by měla být jasnější příčina nehody," řekla Veronika Čermáková.

Podle jejích slov je zatím případ v prvopočátcích a událost se vyšetřuje. Více informací by státní policie mohla mít ve středu, kdy by mohly být známé výsledky z pitvy.

Ilustrační foto.
S povodněmi kolem Sázavy pomohou odborné studie