Právě proto stojí také nejdůležitější česká silniční komunikace, dálnice D1 u Střechova ve směru na Brno. Stala se tam hromadná nehoda a zdravotníci ošetřují na místě několik zraněných.

"Zraněných je celkem 14," informoval aktuálně z místa karambolu ředitel HZS Benešov Josef Setnička. "Dva těžce zraněné odvezla rychlá sanita do Benešova, dva pak do Prahy," připomněl.

Autobus, který byl na začátku řetězové nehody byl podle informací Josefa Setničky plný slovenských šoférů. "Jeli z Nizozemska domu na Vánoce," uvedl pro Benešovský deník šéf benešovských profesionálních hasičů s tím, že jeho kolegové mají plné ruce práce a pomoci jim jedou také hasiči z okolních HZS. 

Tamní poměrně prudké táhlé klesání nezvládl také autobus, kamión a několik aut. Objízdná trasa vede přes Divišov, případně Tehov.

Potíže mají řidiči také ve známém votickém kopci na mezinárodní silnici E55. I tam hlásí dopravní zpravodajství ŘSD nehodu dvou náklaďáků a dvou osobních vozů, i když podle něj je silnice s velkou opatrnostní sjízdná a průjezdná.


Výstraha meteorologů kvůli ledovce trvá do dnešní 13 hodiny.

Kolona, která se kvůli uzavřené dálnici u Střechova vytvořila, se  nyní po 14 hodině rozjíždí.