Řidička škodovky náhle vyjela do protisměru

Devětapadesátiletá řidička Škody Fabia jedoucí po silnici I/3 od Benešova směrem na Prahu za odbočkou na Pyšely náhle přejela do protisměru a bočně narazila do nákladního vozidla MAN s návěsem. Na odlétající úlomky a střepy najel Opel, který jel za Škodou Fabia.

„Po dopravní nehodě zůstala Škoda Fabia vpravo mimo komunikaci. Nákladní vozidlo se převrátilo na pravý bok a z nákladového prostoru se na komunikaci vysypalo 25 tun brambor. V osobním vozidle Škoda Fabia byl lehce zraněný spolujezdec sedící na předním sedadle a řidička. Lehké zranění utrpěl řidič nákladního vozidla," uvedla policejní mluvčí Diana Škvorová.

Zkouška na alkohol byla u účastníků negativní, silnice na téměř dvě hodiny uzavřená a škoda dosáhla 650 tisíc korun.

Vyjížděli hasiči z Benešova, Říčan a Senohrab

Na místo byli vyslaní profesionální hasiči ze stanice Benešov s cisternovou automobilovou stříkačkou Mercedes Benz a vyprošťovacím automobilem Mercedes Actros.

Ze stanice Říčany vyjel rychlý zásahový automobil Mitsubishi Pajero a jako posilová jednotka vyjelo  s technickým automobilem Mazda družstvo SDH Senohraby.

V osobním vozidle se nacházela zraněná osoba, kterou bylo nutné vyprostit. Celkem se při nehodě zranily tři osoby.

Kvůli většímu úniku provozních kapalin z nákladního vozidla byl na místo vyslaný z benešovského Hasičského záchranného sboru také kontejnerový automobil. Hasiči provedli zajištění místa nehody, následnou asanaci vozovky od unikajících ropných produktů a po příjezdu nakladače úklid vysypaných brambor.

Poté ve spolupráci s odtahovou firmou Pražák byl kamion otočený zpět na kola a komunikace byla po několika hodinách opět zprůjezdněná.

Zdeněk Kozák, www.pozary.cz