Při nárazu utrpěla spolujezdkyně v osobním vozidle lehké zranění, které si vyžádalo lékařské vyšetření v nemocnici. Sedmadvacetiletý viník s nákladním automobilem ujel směrem na Vlašim.

„Po ujetí šesti kilometrů nezvládl mladý muž svůj náklaďák, přejel s ním do protisměru. Vyjel vlevo mimo vozovku a levou stranou vozidla narazil do přejezdového zabezpečovacího zařízení, které nárazem vylomil z upevnění a celé je poškodil, včetně světelné signalizace," popsal další karambol policejní mluvčí.

Při druhé nehodě byl již na místě zadržený policejní hlídkou, která jej pronásledovala na základě hlášení o první nehodě. Policisté zjistili, že hříšník za volantem má okresním soudem uložený dvouroční zákaz řízení všech motorových vozidel. Navíc dechová zkouška prokázala těžkou opilost.

Řidiči při opakovaném odborném měření přístroj naměřil hodnotu přesahující hranici 3,5 promile alkoholu v dechu.

„Proti řidiči je vedeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, poškozování a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí tříletý trest odnětí svobody a uložení zákazu činnosti," doplnil Zdeněk Chalupa.