„Ve směru jízdy na Benešov došlo kolem půl páté odpoledne ke střetu osobních vozidel. Černého Fordu Mondeo a červeného Peugeotu 306, který se po nárazu dostal do protisměru. Do jeho pravého boku čelně najel protijedoucí modrý Renault Megane. Při nehodě došlo ke zranění čtyř osob, přičemž dvě z nich utrpěly zranění v takovém rozsahu, která se neslučovala se životem a na místě jim podlehly," uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Policisté nyní dokumentují a prověřují všechny okolnosti této tragické události, při níž zahynuli manželé z obce na Sedlčansku.

Kriminalisté, kteří vyšetření nehody převzali od dopravních policistů, zjišťují zejména její samotný průběh a co bylo její bezprostřední příčinou, aby mohli řádně posoudit případnou míru zavinění jednotlivých účastníků dopravní nehody.

„Z tohoto důvodu se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a hledají případné svědky, kteří by jim mohli poskytnout jakékoliv informace k průběhu uvedené dopravní nehody," požádal policejní mluvčí.

Svědci se mohou vyšetřovatelům přihlásit na telefonních číslech 974 882 458, 974 882 411 nebo prostřednictvím bezplatné linky 158 tísňového volání Policie České republiky.