Nyní oslovil přes sociální síť kamarády a známé. Poptává se po důležité svědkyni v modrém. Svědkyně, která byla na místě střetu dvou vozidel, by mohla policii uvést důležitou výpověď. Také by mohla potvrdit verzi mladíka, který naboural po střetu automobilů do stromu. „Měl jsem těžkou autonehodu v Blaníku mezi Louňovicemi a Načeradcem. Vytlačil mě vůz, který od nehody ujel a ani nezastavil. Jednalo se o světlé auto vypadající jako Citroen Berlingo,” napsal na Facebooku mladík.

Řidič, který do mladíka svým autem narazil, se podle něj přihlásil asi o pět hodin později na policii, tvrdil však, že má jen rozbité zrcátko a minul se s autem. „Nepřiznal se, že mě vytlačil. Asi čekal, až mu vyprchá alkohol v krvi, nevím,“ řekl mladík.

Hasiči v Bělčicích dohašují požár
Požár továrny na zpracování starých pneumatik v Bělčicích má dohru, lidem pění pitná voda

Žena, která celou nehodu viděla, a následně zavolala záchranáře, by proto mohla být důležitým svědkem. „Paní v modré bundě ke mně přiběhla a zavolala záchranku. Říkala, že viděla, že mě ten druhý řidič vytlačil, a vypoví to na policii,“ podotkl mladík. „Než přijela nehodovka, paní tam ale už nebyla,“ doplnil.

Mladý řidič skončil s těžkým otřesem mozku, pohmožděninami a tříštivou zlomeninou stehenní kosti v nemocnici. To potvrdila i mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. „Osoba utrpěla vážná mnohočetná poranění. Zraněný muž byl letecky přepraven do střešovické nemocnice,“ uvedla.

Přítelkyně mladíka na sociální síti posléze napsala, že dokonce shánějí invalidní vozík. „Všichni přidávají fotky z prvního máje jak se líbají pod rozkvetlou třešní. Já jsem nesmírně vděčná, že jsem ji vůbec dostala, i když pod přístroji,“ poznamenala na sociální síti.

Vážná nehoda se stala 30. dubna v půl třetí odpoledne. „U Louňovic pod Blaníkem se střetli dvě protijedoucí vozidla svými levými zrcátky, následně jedno havarovalo do stromu. V současnosti celou věc vyšetřují a prověřují dopravní policisté,” uvedla mluvčí benešovské státní policie Veronika Čermáková.

Ilustrační foto.
Smrt muže u benešovského nádraží nikdo jiný nezavinil