Holčička, která společně s mámou Lucií Kohoutkovou a Tomášem Votrubou tvoří už bezmála dva měsíce rodinu. „To ale není definitivní. Ještě chceme kluka. Takže budeme mít minimálně ještě jedno dítě," upozornil taťka Tomáš, který po celou dobu rozhovoru hýřil vtipem. Narození syna bude prý také důvod ke svatbě.

„Dokud se nám nenarodí Tomáš mladší, Lucku si nevezmu. I když budeme mít třeba pět holek," řekl odhodlaně táta malé Terezky. Přitom ale šibalsky mrkl na svou partnerku.

Ta se dalšímu těhotenství a porodu nijak nebrání. Všechno prý bylo v pořádku, a že nosí pod srdcem malého človíčka, údajně ani nevěděla. Proto mohla chodit po celou dobu do práce. A porod?

„Ve dvě hodiny v noci mě přítel odvezl do porodnice a v půl šesté byla malá na světě," zavzpomínala na čtvrtek 23. května mladá maminka, která zároveň přiznala, že se jí nechtělo nikam moc jezdit. Doufala, že se jedná o planý poplach a porodní bolesti ustanou. Přestože věděla, že už čtyři dny dcerku oproti původnímu termínu porodu přenáší.

„Nevěděla jsem, do čeho jdu, takže jsem měla strach. Možná i proto jsem nechtěla, aby byl Tomáš se mnou na sále. Ale nakonec byly moje obavy zbytečné. Bylo to rychlé a bez komplikací," zkonstatovala Lucie.

Za necelý týden oslaví Terezka Votrubová, vítězka květnového kola ankety o Nejsympatičtější miminko měsíce své dvouměsíční narozeniny.

„To budeme mít s kamarády zase důvod k oslavě," zažertoval táta Tomáš s tím, že narození své holčičky slavil hodně, hodně dlouho.

Prý ne hned, to chtěl jezdit každý den do porodnice, takže potřeboval mít čistou hlavu, ale později. Jakmile se Lucka s Terezkou vrátily domů, oslavoval s rodinou, kolegy z práce s kamarády.

„A je to na Terezce vidět, že je pořádně zapitá. Je moc hodná, dobře papá a za ty dva měsíce, co je na světě mě má dokonale omotaného kolem prstu," opět zavtipkoval táta Tomáš.

„To je pravda. Přestože je Terezka malé miminko, tátu má zpracovaného úplně dokonale," potvrdila slova svého přítele nenápadná Lucie.

Jelikož už Terezce nestačí mateřské mléko, tudíž jí musí rodiče přikrmovat umělou stravou, je Tomáš stoprocentní chůva. Krmí, obléká, přebaluje, uspává.

Přestože rodiče malé Terezky nevěděli, jestli se jim narodí holka nebo kluk, nebránilo to Tomovi v tom, aby si v hračkářství vyhlédl šlapací traktor, u kterého měl velké nutkání jej koupit. Nakonec ho ale nepořídil.

„Když o tom ale tak přemýšlím, asi ho přeci jen Terezce pořídím. Než se otočím, malá vyroste a už na něm bude moc šlapat," zasnil se táta malé vítězky, které posílali své hlasy všichni příbuzní, kamarádi a známí. Dokonce prý i lidé, kteří malou šampionku Terezku vůbec neznají.

Máma dělá v jedné pražské cestovce, takže zaúkolovala všechny kolegy i v cizině, aby pro naši holčičku hlasovali. Dalo by se říct, že jí hlasy posílal celý svět," dodal s úsměvem hrdý otec.

Vizitka miminka

Miminko ⋌Tereza Votrubová
Matka ⋌Lucie Kohoutková
Otec ⋌Tomáš Votruba
Datum a čas ⋌23. května v 5.31
Váha a míra ⋌3,62 kg a 50 cm
Sourozenci ⋌jedináček
Bydliště ⋌Louňovice pod Blaníkem